SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birlikte Yürüyeceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:40:25
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, "Şiddetin olduğu yerde, savaşlarda, en fazla zararı kadın ve çocuklar görüyor" diyerek, Gazze'de ateşkes anlaşmasının iyi bir gelişme olduğunu söyledi.

CHP Malatya il binasında; CHP İl Başkanı Enver Kiraz, İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer, MYK üyeleri ve kadın kolu üyelerine hitap eden CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Türkiye’de 30 ili ziyaret ettiklerini kaydetti. 

"Anadolu yollarında 7 ayda 7 bölgede çalışma başlattık. Kadınların sosyal hayattaki etkisinin arttırılması için çaba gösteriyoruz. Kadınlarımızın gücünü sandıkla birleştirmeye çalışıyoruz. 'Kelebekler özgürdür kampanyası' başlattık. Kadınlarımızla iktidara yürüyeceğiz" diyen Dokuzcan, kadına yönelik şiddetin azalması için çaba gösterdiklerini bildirerek, "Bu hareketimiz, güçlü kadınları harekete geçirecektir. Erkekler sağ elini çok kullanır. Sağ elimiz erkek, sol el kadın, dolayısıyla bütün kadınlar solcudur diyoruz. Biz bunu hatırlatıp, bu yolda birlikte yürüyeceğiz" dedi.

Bir basın mensubunun, Gazze’de ateşkes ilan edilmesini değerlendirmesini sorduğu Dokuzcan, "Şiddetin olduğu yerde, savaşlarda en fazla zararı kadın ve çocuklar görüyor. Dolayısıyla Ortadoğu coğrafyası siyasi açıdan çetin bir yer. Ortadoğu'da ve diğer yerlerde insanlar ölmesin, kadınlar ölmesin, çocuklar ölmesin istiyoruz. Yeter artık diyoruz. İnsanlık bir noktaya gelip tıkanmıştır. Huzur ve barışın gelmesi oldukça önemlidir" diyerek, Gazze'de ateşkes anlaşmasının iyi bir gelişme olduğunu söyledi.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise, "MYK üyeleriyle kadın kolu üyelerinin burada yapacakları iki günlük çalışmanın partimiz için önemli olacağını düşünüyorum. Kadın kollarımızın her aşamada partimiz açısından önemli olduğunu ifade ediyorum. Kadın kollarımız aktif olarak çalışıyorlar. Malatya'daki iktidar yürüyüşümüze önemli katkılar sağlayacaklarını ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

Partinin Malatya Kadın Kolu Başkanı Güllü Tuncer de, "Anadolu yollarına düşen partimizin MYK ve kadın kolları üyeleri, partimizi iktidara taşıyacaklar. Gezilmedik yer, sıkılmadık el bırakmayacaklar. Bizlere çalışmalarımızın başlangıcı için güç ve heyecan verecekler" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız