SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Birlikten Anket Çalışması

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:57:10
Birlikten Anket Çalışması
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, hayvan yetiştiricilerine yönelik anket çalışması başlattı. 
 
Malatya ili damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliği başkanı İhsan Akın, yeni bir çalışma başlattıklarını dile getirdi. İhsan Akın, bu çalışmayla alakalı geçmişte projesini yapıp 2011 yılında Fırat Kalkınma Ajansı’na sundukları yerinde tespit anket projesinin geçmediğini söyledi.
 
Geçen yıl geçmeyen yerinde tespit ve anket çalışması projesine imkanları doğrultusunda başladıklarını söyleyen Akın, “Birlik olarak bu anket çalışmasının küçükbaş hayvancılığın geleceği için önem arz ettiğini bildiğimizden önemli ölçüde küçükbaş yetiştiricileri ilgilendiren 22 adet soru hazırlayarak bu soruları birinci ağızdan yetiştiricilere soru cevap şeklinde sorarak sahadaki ilk çalışmamızı Yeşilyurt ilçesi Yalınkaya Gevrek mezrasında başlatmış bulunmaktayız” dedi.
 
Akın, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak burada bulunma amacının yetiştiricileri birebir ziyaret ederek hem problemlerini yerinde tespit etmek hem de desteklemelerden en iyi şekilde faydalanmalarını sağlamak olduğunu söyledi.
 
Başlattıkları anket çalışmasının yetiştiricilere çok fayda sağlayacağını ve bölgesel sorunların tespiti konusunda önemli bir adım olacağını anlatan Akın, şöyle konuştu: “Yetiştiricilerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu ve yapılması gereken ne varsa yapmak adına gerekli kurum ve kuruluşlarla irtibata geçerek sorunlarını çözmek için bu çalışmaları her zaman ve zeminde yapacağız” 
 
Akın, küçükbaş hayvancılığın problemleriyle alakalı soru cevap şeklindeki anketin asıl amacının sıkıntıların giderilmesi, gerekenlerin yapılması sorunların çözülmesi adına ilgili tüm kurumlardan talep edilecek olanların ve genel anlamdaki sorunların tespiti ve çözümü için gerekli olanı en iyi şekilde yazılı ve sözlü istemek” olduğunu anlattı.
 
Akın, bu soruları ilk etapta buradaki yetiştiricilere sorarak cevaplarını ankete yazacaklarını bildirdi. kın, anketle ilgili sözlerini şöyle sürdürdü: "Tabi bu anketimizin sonucu olarak il hudutlarındaki tüm yetiştiricilerimizin sorunları olan hayvan ırklarının belirlenmesi, hastalıkları, yaylak ve mera problemleri, çoban sıkıntısı, desteklemelerdeki memnuniyet, birliğin çalışmalarındaki memnuniyet, yol, su, elektrik problemleri, et ve süt verimliliği ve kalitenin yükseltilmesi soruları ve genel anlamdaki küçükbaş hayvan yetiştiriciliği sorunları ve çözüm önerileri hakkındaki genel soruları kapsamaktadır."
 
İlk anket çalışmasını Gevrek mezrası sakinlerinden Hüseyin Gündüz ile yaptıklarını anlatan Akın, ilk sorun olarak su sorunu ve barınma sorununu şahsın dile getirdiğini bildirdi. Akın, yine Atalar köyü Çat mezrasındaki genel anket çalışmasında Mahmut Çat ile görüştüklerini, yem bitkilerinin pahalı olması ve tarım arazisinin olmamasından şikayetin önlerine çıktığını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız