SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Birşey Söylemek İçin Erken'

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarı Ahmet Tıktık, ekonomik krizin panik havası yaratılacak derece olmadığını söyledi.

Malatya'da İnönü Üniversitesi Rektörlüğü, Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen "Rekabetçilik ve Kümeleşme" konulu panele katılan Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarı Ahmet Tıktık, gazetecilerin kriz ile ilgili sorularını yanıtladı.

DPT Müsteşarı Tıktık, "Bu konu çok dinamik bir konu. Süren bir konu. Dünyada da öyle. Etrafımızda da öyle, bizde de öyle. Konuyu en aktif bir şekilde en dinamik bir şekilde yakından takip ediyoruz. Gerekli önlemleri alıyoruz. Hükümet gerekli önlemleri alıyor. Dolayısıyla çok dinamik bir süreçten geçiyoruz diyebilirim" dedi.

Müsteşar Tıktık, 2009 yılı ile ilgili bir beklentilerinin olup olmadığı yönündeki bir soruya ise, "2009 yılı ile ilgili bir şey söylemek için erken. Dünyada ve ülkemizde sürekli olarak verileri yakından takip ediyoruz. Önümüzdeki dönemle ilgili olarak Türkiye'nin krizi en az zararla atlatması konusunda elimizden gelen çabayı göstereceğiz" şeklinde yanıt verdi.

Bir gazetecinin genelde krizle ilgili olarak olumsuz bir tablonun gösterildiği ve krizin ağır geçeceğinin söylendiğini hatırlatması üzerine ise DPT Müsteşarı Ahmet Tıktık, "Burada medyaya önemli görev düşüyor. Anadolu'yu gezdiğiniz zaman medyanın söylediği kadar önemli bir gelişme olmadığı, tabi olumsuz etkiliyor ama onun kadar değil, ortada bir panik havası yaratacak bir durum yok. Henüz konu daha netleşmedi. Dünyada da daha netleşmedi. Ülkemiz açısından da öyle. Dolayısıyla bunu en iyi şekilde
yönetmemiz lazım" diye konuştu.

Panelde konuşan DTP Müsteşarı Ahmet Tıktık, "Geçen yıl teşkilatta arkadaşlarıma şöyle bir çalışma yaptırdım, 'Türkiye'nin ihracatı 2007 yılında 150 milyar dolar. İhracatın mal bazında kilosunu toplayın. Ne kadar ürün varsa hepsi 60-65 milyon ton. Bizim ihraç ettiğimiz ürünün ton başına maliyeti yaklaşık bin 600 - bin 700 dolar civarında. Ama bize benzer, bizimle aynı büyüklükteki ülkelere baktığımızda ürün ton başına maliyeti 6 bin-10 bin dolarlar seviyesinde olduğunu görüyoruz" dedi.

Tıktık, teknoloji kullanımında Türkiye'nin Avrupa ülkelerine göre çok geride olduğunu belirtti.

DPT Müsteşarı, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik ile birlikte Vali Halil İbrahim Daşöz'ü de makamında ziyaret etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız