SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bisiklet Arası' Açılış

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:01:26
'Bisiklet Arası' Açılış
A- A+ PAYLAŞ

Taştepe ve Şehit Fevzi Mahalleleri Yardımlaşma Derneği’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik Projeleri Destek Programında 13-25 yaş arasındaki genç erkeklere yönelik yürütmekte olduğu ‘Sizlerle Gelecek Daha Güzel Olacak’ projesinin açılışı yapıldı.

Taştepe Mahallesi’ndeki Malatya Belediyesi’nin Çok Amaçlı Sosyal Tesisi’nde düzenlenen açılış törenine; Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, AKP Malatya Milletvekilleri Mustafa Şahin ve Öznur Çalık, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Sadi Fındıklı, TAŞEMDER Başkanı Mehmet Nuri Öğülmüş ve mahalle sakinleri katıldı.

Törenin açılışında konuşan TAŞEMDER Başkanı Mehmet Nuri Öğülmüş, “Projemiz Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından destekleniyor. Projemiz ile bölgede bulunan 13-25 arasındaki erkek gençlerin kötü alışkanlıklarını önlemek ve onları spor, eğitim ve gönüllülük faaliyetleri ile sağlıklı ve güzel bir gelecek hazırlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Vali Yardımcısı Mehmet Sait Kurnaz ise dünyada 1980’lerden sonra toplumsal gelişmelerle birlikte kamu sektörü ve özel sektörün yanında yeni bir sektör daha tanımlanmaya başladı, bu da kar amacı gütmeyen sivil toplum sektörüdür. Ülkemizde de bu sektör çok hızlı büyüdü. Özellikle 2000’li yıllardan sonra dernekler kanununu değişmesi ile birlikte sivil toplum kuruluşlarını faaliyetleri çok gelişti. Devletimizde bu sivil toplum kuruluşların faaliyetlerine ciddi katkılar verme başladı” diye konuştu.

Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, son 4 yıl içerisinde çok amaçlı sosyal tesislerden 17 tane yaptıklarını söyleyerek, “Malatya Belediyesi’nin geçmişe oranla sosyal ve kültürel faaliyetleri mahalle ve bölge bazına yayılmasıyla ilgili bir projemiz vardı. Sayın Belediye Başkanımızın bu anlamdaki projeleri yavaş yavaş hayata geçti. Taştepe Mahallesindeki çok amaçlı sosyal tesisimizde kısa bir süre önce tamamlanarak hizmete girdi. Mahallelerdeki sosyal tesisler o mahallede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarımızsın eğitim ve sosyal faaliyetleri gibi hizmetlere sunuluyor” şeklinde konuştu.

Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, “Biz 2009 yerel seçimlerinde Ahmet beyin belediye başkanlığı çalışmalarına başladığımızda özellikle çevreyolunun altından başlatmıştık. Biz o dönem, çevreyolu altındaki mahallelerin, çevreyolunun üzerindeki mahallerde bulunan imkanlardan yararlandırılacağına ve hizmetin bu bölgelere de getirileceğine dair söz verdik. Sağ olsun, ben o zaman il başkanıydım, belediye başkanı adayı olan Ahmet Çakır bey, ben şuanda görüyorum ki kesinlikle seçim döneminde vermiş olduğumuz o sözleri bir bir yerine getirmeye çalışmış. Biz gelecek nesillerimizi ülkemizin mimarı için, imarı için onların daha da nitelikli kimliğe ve vasfa büründürülmesi için elimizden gelen tüm imkanları göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, “Sadece ekonomik göstergelerin iyileşmesi ile değil, aynı zamanda sosyal, kültürel ve siyasal faaliyetlerinde beraberce kalkındığı bir Türkiye için hep birlikte mücadele ediyoruz. Zihinsel, kültürel ve sosyal gelişimi sağlamak için sivil toplum kuruluşlarını desteğine ihtiyacımız var. Gönülden gönüle yolculuk yapmak burada hepimizin görevi. Bizim birbirimizin gönlünden, bir birimize yollar geçiyor. Bu köprüyü oluşturan tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum” değerlendirmesini yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından dua okunarak, iki bisiklet arasına gerilen kurdela kesilerek açılış gerçekleştirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız