SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bisiklet Sürüp, Ok Atacaklar

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:23:04
Bisiklet Sürüp, Ok Atacaklar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Doğa Bisikletçileri Topluluğu (MADOBİT), Malatya Seyit Battalgazi Okçuluk Sporu Topluluğu ile ortaklaşa okçuluk sporu hakkında etkinlik yaptı.

Elazığ yolu üzerinde bulunan atış poligonumda gerçekleşen etkinliğe, Tokat Danişment Geleneksel Okçuluk Kulübü üyesi Salim Söyler, Doğa Bisikletçileri Topluluk üyeleri ve Seyit Battalgazi Okçuluk Topluluk üyeleri katıldı.

Malatya Doğa Bisiklet Topluluğu üyesi Hasan Gümüş, yapılan etkinlik hakkında şunları söyledi:

“Amacımız bisiklet kültürünü tanıtmak, sağlıklı bir spor yapmak için doğayı seçmek, grup olarak kısa ve uzun turlar düzenlemektir. Bunun yanında Malatya ilimizin tarihi, kültürel ve sosyal tanıtımı adına da faaliyetler yapmaktayız. Bu günde burada Malatya Seyit Battalgazi Okçuluk Topluluğu ile beraber bir araya gelerek bir etkinlik düzenlemekteyiz. Bisiklet turumuzu yaptıktan sonra, okçuluk topluluğu üyeleri ile uygulamalı ok atışları yapacağız.”

Tokat Danişment Geleneksel Osmanlı Okçuluk Topluluğu Üyesi Salim Söyler de okçuluk sporu hakkında şu bilgileri verdi:

“Dört yıldır okçuluk topluluğu üyesiyim. Bu gün burada Seyit Battal Gazi Okçuluk Topluluğu davetlisi olarak etkinliğe katılmak için geldim. Malatya Doğa Bisiklet Topluluğu üyelerine okçuluk sporu hakkında teorik ve uygulamalı bilgi vereceğiz. Atış teknikleri ile beraber uygulamalı eğitim yapacağız.”

Malatya Seyit Battalgazi Okçuluk Topluluğu Başkanı Murat Araslan, “Malatya’mızda bu ata sporunu sevdirmek ve Malatya’mıza kazandırmak istiyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş bir spor dalıdır. Türkiye de yirmi kadar okçuluk kulübü mevcuttur. Bizde bu ata sporuna sahip çıkarak okçuluk kulübünü artırmak çabasındayız. Okçuluk sporuna ilgi duyan kişiler, Facebook’taki grubumuzdan bize ulaşa bilirler. Ayrıca sayfamızda telefonlarımızda var” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız