SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bisiklet Yolunda Kolunu Kırdı

0
Güncellendi - 2016-05-15 21:39:22
Bisiklet Yolunda Kolunu Kırdı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bisiklet yolunda ilerleyen iki bisikletli, yoldaki çalışmayı fark etmeyince kaza yaptı. Kazada, bisiklet sürücülerinden birinin kolu kırıldı.

Malatya’da çevre yolu kenarında yer alan bisiklet yolununu sökülen parke taşlarının yeniden konulmaması sonucu bisiklet sürücüleri zor anlar yaşıyor. Önceki gece çevreyolundaki bisiklet yolunda ilerleyen Faris Tanyıldız ve Ali Karaoğlan, iddiaya göre, yolun karanlık olması ve uyarı levhasının bulunmaması nedeniyle, düzeltilmeyen yolda toprak yığınına çarparak kaza yaptılar.

Kazada bisikletli sürücülerden Faris Tanyıldız’ın kolu kırılırken, diğer sürücü ise kazayı yara almadan atlattı. Yetkililere uyarıda bulunma adına kazanın yaşandığı yerde basın açıklaması yapan Faris Tanyıldız, bisikletli sporcularla birlikte Kale ilçesinden dönerken aniden önlerine çıkan kum nedeniyle kaza yaptıklarını söyledi. Kazada bacaklarının bisikletin direksiyonuna çarptığını belirten Tanyıldız, “Bacaklarım da şu an mor durumda. Bu şekilde yere yüz üstü uçtum. Kolum sağ dirsek yerinden baştan başa çatlak, kırık durumda. Aynı zamanda daha önce trafik kazası geçirmiştim, kırık olan kolda bunun da aynı yere gelmesi daha kötü oldu” diye konuştu.

Güvenli olması için bisiklet yolunu tercih ettiklerini belirten Tanyıldız, ancak gerekeli güvenlik önlemlerinin alınmaması nedeniyle benzeri kazaların yaşandığını ifade etti. Kaza anını anlatan Tanyıldız, “Burası bisiklet yolu, burada bir çalışma varsa bir uyarı levhası olması gerekiyor. Bu yolun üzerinde bisikletle ilgili biz kendi ışığımızla geliyoruz. Yetkililerin buraya bir çözüm bulması gerekiyor. Mağduruz bu nedenle de bu durumdan şikayetçiyim” ifadelerine yer verdi.

Aynı kazada kaskı sayesinde yara almadan kurtulan Ali Karaoğlan ise bisiklet yolundaki ilgisizlik nedeniyle kaza yaptıklarını belirterek “Şehirler arası yoldan gittik, geldik ancak güvenli diye kullandığımız bu yolda kaza yaptık” şeklinde konuştu.

Bisiklet yolunda yapılan yol çalışması sonrası hiçbir uyarı levhasının olmamasından dolayı eleştiride bulunan Karaoğlan, "Buraya daha önceden bir önlem alınmalıydı, bir uyarı levhası veya bir şerit çekilebilirdi. Aydınlatma adına hiçbir şey yok yolda, yetkililerin kesinlikle bu sorunu dikkate alması gerekiyor. Demek ki insan sağlığı bu kadar ucuz. İnşallah önlem alırlar belki başkaları için bir şeyler yapılır" diye konuştu.

iha

b6

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • caner (7 yıl önce)
    traji-komik
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (7 yıl önce)
    Yol karanlıksa gece ne işin var bisikletle kardeşim, Oralar yeni yerleşim, yani tam anlamıyla faaliyete geçmemiş. Bari gece çıktın o zaman lambasını yaksaydın. Madem lambası yok o zaman gündüz kullan. Tedbir, tedbir, tedbir... Saygılarımla...
    0
    0
    Yanıtla