SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bit Pazarı Esnafına TCDD Sürprizi!

0
Güncellendi - 2016-01-08 02:09:23
Bit Pazarı Esnafına TCDD Sürprizi!
A- A+ PAYLAŞ

Bit Pazarı olarak da bilinen Tellal Pazarı'nın bulunduğu arsada şuyulandırma sonucu hak sahibi olan vatandaştan sonra, arsanın kalan bölümünün sahibi olan TCDD'nin de hissesini satışa çıkardığı bildirildi.

Merkez Battalgazi ilçesi Yeni Hamam Mahallesi sınırlarında, Adliye binasının yanında bulunan bin 100 metrekare alana kurulu "Bit Pazarı"nın, şuyulandırma ile 600 metrekarelik bölümüne sahip olan vatandaş, burayı satışa çıkarınca, pazar esnafları buna tepki göstermişler, önceki hafta da tepkilerini basın yoluyla dile getirmişlerdi. Esnaf temsilcisi Mustafa Orhan, 52 işyerinin bulunduğu pazarda mülkiyet sahibi olan vatandaşın tahliye davası açtığını, konuyu belediye başkanına, milletvekillerine ilettiklerini, ancak herhangi bir sonuç çıkmadığını belirterek, "Bize Doğu Garajı yakınında yer yapacaklarını söylediler. Ancak orası için de bir ilerleme olmadı. 1982'den beri bu pazar burada. Tahliye kararıyla mağdur olacağız." derken, esnaflardan Ali Ünlü, "Burası kapanırsa sadece esnaf değil, yoksul vatandaşlar da zarar görecek. Malatya'nın garibanları buradan alışveriş yapıyor. Böyle bir yerin olmaması, vatandaşları da sıkıntıya sokacak, hem esnaf, hem de gariban vatandaş mağdur olacak."iddiasında bulunmuştu.

Pazar arsasının hissedarı vatandaşın satış girişimiyle ayağa kalkan esnafa, bir sürpriz de, pazar arsasının 517 metrekarelik bölümünün sahibi olan TCDD'den geldi. TCDD Malatya 5. Bölge Müdürlüğü, 517 metrekarelik arsanın 27 Ocak günü ihale yoluyla satışa çıkardı. Bölge Müdürlüğü'nde saat 14.30'da yapılacak ihaleye katılım için istenen geçici teminat 102 bin lira olarak açıklandı.

Arşiv Foto: Daire içerisindeki alan, Bit Pazarı'nın bulunduğu yer

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız