SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bitinceye Kadar Ses..'

A- A+ PAYLAŞ

İsrail'in Gazze saldırısını protesto için Malatya'da meşaleli, düdüklü ve ıslıklı eylem yapıldı.

Kamu Emekçileri Konfearasyonu'na (KESK) bağlı sendika yönetici ve üyelerinin katıldığı meşaleli, düdük ve ıslıklı eylem ilgi gördü. Antepli Sokak'dan İnönü Caddesi'ne kadar süren İsrail tel'in yürüyüşü sonrasında PTT önünde basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı ve KESK dönem sözcüsü Cengiz Karabay, İsrail'in Filistin'de İnsanlık suçu işlediğini belirterek, "Filistin’de kan durmuyor, gözyaşı dinmiyor. İsrail devleti Ortadoğu halklarının barış içinde bir arada yaşamasına yönelik umudu tüketmek için çocuk, kadın, yaşlı, sivil demeden bütün Filistin halkına yönelik bir imha operasyonu yürütüyor. Kabul etmediğimiz savaş hukukuna dahi uymayan, Birleşmiş Milletlerin inşa ettiği okulları bombalayana İsrail, masum çocukları ve sivilleri öldürmekte çekinmiyor. Yaralı taşıyan ambulansları hedef alarak insanlık suçu işliyor. İsrail’in faşist, soykırımcı politikası dünyayı yönetenler tarafından ya görmezden geliniyor ya da göstermelik kınamalarla geçiştiriliyor. Acımız ve isyanımız kelimelerle tarif edilemeyecek kadar derin...

Hepimizin yüreği Gazze’de atıyor, bu tarifsiz insanlık trajedisi karşısında öfkemizi zapt edemiyoruz. Bizler kadını, erkeği, yaşlısı genci ülkenin değer yaratan, yok etmek yerine var etmeyi, yıkmak yerine yapmayı, öldürmek yerine yaşatmayı seçen emekçileri olarak; İsrail’i durdurmak, kan akmasını önlemek ve barışın sağlanması için ses veriyoruz!

Bugün İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü katliamı durdurmak için herkes bir şeyler yapmalıdır. İsrail hükümeti mutlaka tecrit edilmeli, yalnız bırakılmalıdır. ABD’nin İsrail’e cesaret veren, zûlmü kollayan, kışkırtan politikaları deşifre edilmelidir.

AKP iktidarı, göstermelik protestolarının ötesinde, İsrail’i kuşatan, tecrit eden ve saldırıyı durdurmaya zorlayan somut adımlar atmalıdır. Bir yandan İsrail’e ilişkin “sert” açıklamalar yapan Başbakan Erdoğan’ın diğer yandan söz konusu anlaşmalar ile ilgili sesiz kalması düşündürücüdür. Buradan soruyoruz? Türkiye’nin Birleşmiş Milletler güvenlik konseyindeki geçici üyeliğinde bugün aktif yönde kullanmazsa ne zaman kullanacak? Türkiye derhal operasyonun durdurulması vahşettin son bulması için İsrail’le yaptırımlar uygulayan bir tasarıyı Birleşmiş Milletler gündemine taşımalı göstermelik kınamaları terk etmelidir. “Tank Modernizasyon Projesi”, “İnsansız Uçak Projesi: Heron”, Konya’da İsrail’le ortak yürütülen “Pilot Eğitim” projelerini tek taraflı olarak fesih etmelidir. İsrail’le yapılmış ve yapılmakta olan ikili bütün anlaşmaları iptal etmelidir.

Akan kan dinene kadar, İsrail’in katliamı durana kadar susmayacağız.

Bizler bu insanlık suçuna ortak olmak istemeyen herkesi katliam duruncaya kadar hergün saat tam 18:00’de 3 dakika süreyle hergün saat tam 18:00’de Filistin için ses ver. Bağır, korna çal, siren çal, düdük çal, çan çal.
Katliam duruncaya kadar." dedi.

Meşaleler yakılıp, düdük ve ıslık çalınarak, İsrail aleyhine slogan atılarak İsrail'in tel'in edildiği yürüyüş ve basın açıklamasında zaman zaman trafik aksarken, eylem olaysız sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız