SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bitirdik mi Peki?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:02:11
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’da aktif olan engelli dernek başkan ve temsilcilerinden oluşan heyeti kabul etti. Yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür eden engelli temsilcileri engelli kompleksi yapılması talebinde bulundular.

Ziyarette heyet adına konuşan Kent Konseyi Engelliler Merkezi Müdürü Seyit Soner Yılmaz, bugüne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ettiklerini belirterek, “Özellikle göreve gelmenizle hizmete sunduğunuz engelli araçlarıyla engelli arkadaşların evlerinden dışarıya çıkmasını sağladınız. Yol düzenlemeleri ve kaldırım çalışmalarıyla beraber de şehir içerisinde rahat bir şekilde hareket etmeleri imkanı oluştu. Malatya’da bir de engelli kompleksi ihtiyacı duymaktayız. Daha önce gündeme geldiğinde olumlu baktığınız ve içerisinde çeşitli spor salonlarının olacağı böyle bir merkezin yapılmasını engelliler adına talep ediyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, engellilerden gelen talepleri dikkate alarak çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydederek “Başta ulaşım konusunda çalışmalar yaptık. Engelli kardeşimiz her ortamda rahatlıkla gezebilmeli, seyahat edebilmeli; bunun önünde hiçbir engel kalmamalı. Sadece kurumlar, yollar, parklar değil özel şahısların mülkiyetleri, özel alanlara giriş çıkışlar da dahil olmak üzere gerçekten hepimizin usanmadan çalışması gereken bir konu. Özel sektör başta olmak üzere hem halkın bilinçlenmesi hem de kurumların kendi yatırımlarını yaparken bu durumu dikkate alması önemli. Bu konularda çok ciddi mesafeler alındı. Hükümetimizin özellikle sosyal politikalar anlamda görülmemiş derecede kaynak ayırması, projeler üretmesi çok büyük kazanımlardır. Tabi bununla sınırlı kalmamalı. Hala hedefler var” diye konuştu.

Yeni aldıkları otobüslerin engellilerin kullanımına uygun olarak alçak tabanlı ve içinde sesli uyarı sistemi olduğunu anımsatan Başkan Çakır, “Görme engellilerimiz için kılavuz yol çalışmaları başlattık En zor işlerden biri kaldırımlarımız çok düzensizdi. Gerçekten hem kaldırım yükseklikleri hem geçişler çok sıkıntılıydı. Kaldırım seviyesini düşürdüğümüz için ciddi bir rahatlama oldu. Göreve geldiğimiz günden bugüne çeşitli çalışmalar yapmış olduk. Bitirdik mi peki? Yok, daha yolun belki başındayız” açıklamasında bulundu.

Başkan Çakır, Malatya’da engellilerle ilgili yapılan diğer çalışmalara işaret ederek şöyle konuştu:

“Yine en güzel yaptığımız işlerden bir tanesi de engelliler merkezimizi çok yoğun faaliyetlerin yapıldığı bir hale dönüştürmemiz oldu. Eğitimlerden tutun da çok çeşitli sosyal faaliyetler yapılıyor. Engelli derneklerimize çok önem veriyoruz. 2 engelli aracımız hizmette. 2 araç daha alıyoruz. Geçen 10 yılda ülkemizde engelli sorunlarının çözümü konusunda çok ciddi mesafeler alındı. Ümit ediyorum ki önümüzdeki 10 yıl içerisinde ne Malatya’da ne Türkiye genelinde bir engelli sorunu kalmayacak. Şehrimizdeki sorunların tamamen çözümü için çalışmalar yapıyoruz. Engelli kompleksi proje çalışmalarını da sürdürüyoruz.”

Başkan Çakır, engelli dernek başkan ve temsilcileriyle sohbet ederek tek tek görüşlerini dinledi. Temsilciler, Başkan Çakır’ın Malatya’da engelliler için bir çığır açtığını vurgulayarak, “Kendimizi özel hissediyoruz artık. Malatya’da daha anlamlı daha güzel yaşayabiliyoruz. Artık kendimizi değerli hissediyoruz. Çok yol aldık. Bunun memnuniyetini yaşıyoruz” dediler.

Ziyarette yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Çakır’a plaket ve flama da takdim edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız