SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bitirimhane' Baskınında 2 Tutuklama

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da polisin "bitirimhane" diye nitelendirilen bir mekana düzenlediği baskında ele geçen silahlar ve kumar malzemeleri ile ilgili gözaltına alınan 5 kişiden 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre Asayiş Şubesi Ahlak Büro ekipleri, kumar oynandığı yönündeki bir ihbar üzerine Dabakhane Mahallesi Dabakhane Sokak'ta Cengiz Ö. (38 ) tarafından işletilen ve "bitirimhane" diye tabir edilen yerlerden olduğu polis açıklamasında yeralan mekana baskın düzenledi. Söz konusu iş yerinde 2 adet tabanca, 3 adet bıçak ve tabancalara ait fişek ile birlikte 7 adet boş senet, kumarda para yerine geçen marka ve çok sayıda oyun aleti ele geçirildi.

Polis Vukuat raporunda, "belirtilen adreste kumar oynandığına dair yapılan ihbar üzerine alınan arama kararı ile belirtilen adrese intikal edilerek yapılan aramada, içeride M.D., C.Ö., O.B., İ.A.ve O.D. isimli şahısların olduğu görülmüş, M.D. isimli şahıstan 1 Adet 7,65 mm. çapında Kırıkkale tabanca, bu tabancaya ait 1 Adet Şarjör ile 5 Adet MKE yapımı 7,65 mm. çapında fişek ayrıca 7 Adet Boş Senet, 3 Adet Bıçak, 2 Adet Neşter, 7 Deste 52 lik tabir edilen oyun kağıdı, 1 Adet Tavla, 2 Adet Okey takımı ve taşları, 2 deste 52 kağıdı, cam kavanoz içerisinde 397 adet sarı ve kırmızı renklerde kumarda para yerine geçen marka ve Çelik kasa içerisinde 1 Adet Vzör marka 7,65 mm. çapında tabanca, bu tabancaya ait bir adet şarjör, 6 Adet 7,65 mm. çapında mermi, 7 Adet Boş Senet, 3 Adet 9 mm. çapında kuru sıkı dolu mermisi, 14 takım 52 lik oyun kağıdı, 4 Adet Zar atmakta kullanılan fincan, 10 Adet ufak zar görülmüş, suç teşkil eden suç aletleri ve delilleri görevlilerimizce yapılacak adli tahkikata esas olmak üzere geçici olarak muhafaza altına alınmış, konu ile ilgili C. Savcısına bilgi verildiğinde, ruhsatsız tabanca bulunduran şahısların gözaltına alınması, bitirimhane sorumlusuna kumar oynatmaktan işlem yapılması, burada bulunan diğer şahıslara kumar oynamaktan işlem yapılması ve salıverilmesi, bahse konu yerde çıkan suç unsuru malzemelerin muhafaza altına alınması talimatı alınmış, şahısların konu ile ilgili ifadeleri alınmış, düzenlenen tahkikat evrakı ile şüpheliler ve muhafaza altına alınan suç delilleri ile aletleri memura teslimen adli mercilere gönderilmiş olup, adı geçen 2 şüpheli şahıs tutuklanarak ceza evine teslim edilmişlerdir." bilgisi verildi.

Gözaltına alınan Cengiz Ö. ile Mehmet D. (28), kumar oynatmak ve üzerinde silah bulundurmak iddiasıyla çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız