SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bitişik Atışla Vuruldu"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:26:15
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şehit savcının başına bitişik atış olacak şekilde silahla ateş edildiğini, ateş edilen silahın ise teröristlerin kullandığı silah olduğunun belirlendiğini bildirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2015 günü İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın çalışma odasında görevini ifa etmek iken 2 silahlı terörist tarafından rehin alınması ve uzun süren görüşmelere rağmen teröristlerin teslim olmayıp Cumhuriyet Savcımızı şehit etmesi olayıyla ilgili olarak gerek yazılı gerek ise görsel ve sosyal medyada bazı haberlerde Cumhuriyet Savcımızın polislerce öldürüldüğü, teröristlerin içeriye bombalarla girdikleri, içerde bomba patlattıkları, şehit Cumhuriyet Savcısının otopsisinin yapılmadığı ve buna benzer eksik, maksatlı, yanlı yayınlar yapılmakta olduğu müşahede edilmiştir” denildi.

Konuyla ilgili yapılan soruşturma kapsamında ilk incelemelerle ilgili bilgilerin verildiği açıklamada, şunları kaydedildi:

“1-Olayın başından sonuna kadar Cumhuriyet Başsavcımız ve Emniyet birimleri koordineli ve birlikte hareket etmişlerdir.

2- Öncelikle herhangi bir silah kullanılmaksızın ve kimseye zarar gelmeksizin rehin alma eyleminin sonlandırılması amaçlanmıştır.

3- Bu bağlama İstanbul Baro Başkanı sayın Ümit Kocasakal, Avukat Şükriye Erden ve özellikle Sami Elvan’ın teröristlerle iletişimleri sağlanmış, uzun görüşmelere rağmen teslim olmamışlardır. Teröristlerin görüşmek istediği Av. Sezgin Tanrıkulu kendisine ilk ulaşıldığında adliyeye geleceğini belirtmesine rağmen adliyeye gelmediği gibi kendisine ulaşılmak istendiğinde de telefonlara çıkmamıştır. Görüşme devam etmekte iken Cumhuriyet Savcımızın odasından peş peşe silah sesleri gelmesi üzerine güvenlik güçlerimiz yasal müdahalede bulunmuşlardır. Bu esnada teröristlerde içeriden güvenlik güçlerine silahla karşılık vermişlerdir.

4-Çatışma bittiğinde Cumhuriyet Savcımız ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmış. Yapılan tedaviye rağmen hayata döndürülememesi üzerine şehit olmuştur.

5- iki teröristte suçta kullandıkları 7.65 mm çaplı Fransız model tabanca ve bu silaha ait çok sayıda boş kovan, dolu mermi ile ölü olarak etkisiz hale getirilmişlerdir.

6- Şehit Cumhuriyet Savcımız 1.1.2015 saat 01.30’da Adli Tıp kurumunda yapılan otopsisi sonucu elde edilen bilgilere göre Cumhuriyet Savcımızın başına bitişik atış olacak şekilde silahla ateş edildiği, ateş edilen silahın ise teröristlerin kullandığı 7.65 çaplı silah olduğu,

7-Teröristlerin yanlarındaki çantada bomba olabileceği düşüncesi ile fünye ile kontrollü patlatıldığı, çantada bomba bulunmadığı,

8- Teröristlerin bir tanesinin adliyeye elinde avukat cübbesi ve sahte olduğu düşünülen avukat kimliği ile içeriye üst araması yapılmadan girdiği güvenlik kamera kayıtlarından tespit edilmiştir. Teröristlerin adliyeye giriş ve Cumhuriyet Savcımızın odasına giriş görüntüleri ektedir.

Konuyla ilgili soruşturma etkin bir şekilde sürdürülmekte olup, tamamlandığında ayrıntılı bilgi verilecektir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız