SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bitki Koruma Bölümü Olmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Meyvecilik ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Yaşar Zengin, Ziraat Fakültesi bünyesinde Malatya için önem arz eden Bitki Koruma Bölümü'nün mutlaka açılması gerektiğini söyledi.

Meyvecilik ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Yaşar Zengin İnönü üniversitesi bünyesinde kurulmasına onay çıkan Ziraat Fakültesi'nde Bitki Koruma Bölümü'nün neden açılması gerektiği konusuna dikkat çekerek, "Üniversitemiz tarafından Ziraat Fakültesi açılması için karar alındı. Aldığımız duyumlara göre Malatya'da sadece Ziraat Fakültesi bünyesinde bahçe bölümü açılması gündemde. Bizim için bahçenin ötesinde Bitki koruma bölümü önemli. Çünkü şuanda biliyorsunuz Şarka Virüsü ile dünyanın başı dertte. İspanya Şarka dolayısıyla sert çekirdekli ciddi anlamda yetiştirmiyor. Sert çekirdekli vişne, kiraz ve şeftali gibi meyveleri üreten ülkeler artık şarka virüsünden dolayı bu meyveleri üretmekten vazgeçmiş durumdalar. Özellikle ilimizde sert çekirdekli meyve ağaçlarının yetiştirilmesi ve kayısının dünyada bir numaralı olması dolayısıyla Ziraat Fakültesi gerekliydi. Bunu açtığı için sayın rektörümüze teşekkür ediyoruz. Ancak burada önemli olan bu hastalıkla ilgili bölümün göz ardı edilmemesi gerekir. Meyvecilik Araştırma Enstitüsü olarak biz bahçe konusunda, yetiştiricilik konusunda, arılık ve mesafe konusu, hangi çeşidi dikmesi gerektiği konusunda çalışmalar yapıyoruz. Bazı üniversitelerle diyaloglarımız devam ediyor. Ortak projelerimiz var. Ancak asıl olan burada Bitki Koruma Bölümü'nün açılmış olmasıdır. Bitki Koruma bölümü açılıp ta doktora ve yüksek lisans tezleri verilerek belki Şarka virüsünün Türkiye'de yayılmasını engellemiş oluruz" şeklinde konuştu.

Zengin şöyle devam etti: "Malatya sadece kendi fidanını üretmiyor. Malatya, doğu ve güneydoğu illerinin tamamına fidan üretirken zaman zaman da batıya fidan gönderiyoruz. Bitki Koruma bölümü'nün yanı sıra sulama konusunda da bir bölüm açılmalı. Barajlarımız var ama biz bu suyu nasıl kullanacağımızı bilmiyoruz. Bu konuda yapılan çalışmalar var ama yeterli değil. Özellikle Ziraat Fakültesi açılırken Bitki Koruma Bölümü'nün önem arz etmekte olduğu belirtmek isterim. İnşallah rektörümüz Bitki Koruma Bölümü'nü de açar. Bu konuda da doktora ve yüksek lisans tezleri verilerek fakültemiz güçlenmiş olur, bizde ortak çalışmış oluruz".

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız