SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bitki Koruma Eğitimi

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:11:07
Bitki Koruma Eğitimi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkez ve ilçelerinde İyi Tarım Uygulamaları yapan üreticilere, "Bitki Koruma Ürünü Uygulayıcısı Eğitimi" verildi. 

 Bitki Koruma Ürünlerinin Uygulama Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik doğrultusunda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinde görevli teknik elamanlarından Ziraat Mühendisi Şevket Fidan, Teknikerler Ali Biri ve Nebahat Kalkan tarafından toplantı düzenlendi. Toplantıya İyi Tarım Üretimi yapan 40 üretici iştirak etti.

 Ziraat Mühendisi Şevket Fidan yaptığı konuşmada, "Özellikle, kimyasalların, bilinçsizce ve gereğinden fazla kullanılması, ihracatımızda yaşanan sorunlara ve insan sağlığını tehdit eden değişik hastalıklara yol açıyor. Bu yüzden, Bitki Koruma Ürünlerinin, mutlaka reçete edilmiş olması ve eğitime katılmış Bitki Koruma Uygulama Belgesi almış kişiler tarafından uygulanması gerekmektedir. Bitki Koruma Ürünleri uygulanırken, kalıntı yönünden incelenmesi, hasat öncesi bekleme sürelerine dikkat edilmesinin zorunluluğu Üretici Kayıt Defteri Kullanımı ile reçetesiz ilaç kullanılmaması hususuna dikkat etmeliyiz" dedi.

 Bitki Koruma Uygulayıcısı Eğitim çalışmalarının program ve üreticilerin talepleri doğrultusunda yıl boyu devam edeceğini söyleyen Fidan, "Doğal hayata, kendilerine ve çevresindeki canlılara zarar vermeden bitki koruma ürünleri uygulamalarını üreticilerin bilinçli bir şekilde yapabilmeleri amacıyla eğitim ve kontrol çalışmaları Müdürlüğümüzce titizlikle yürütülmektedir. Yönetmelikler çerçevesinde bitkisel üretim yapılan alanlarda, bitki koruma ürünü uygulamalarının, Bakanlıktan Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi almış olan yetkili kişiler tarafından yapılması zorunlu hale gelmiştir. Üreticilerimizin Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi almak için düzenlenecek eğitime katılmaları ve istenilen belgeler ile birlikte Gıda Tarım Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız