SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bitki Pasaportu Meselesi..

A- A+ PAYLAŞ

Bitki Pasaportu Sistemi ve Operatörlerinin Kayıt Altına Alınması Çalıştayı Malatya'da yapıldı.

Avrupa Birliği Ortak Pazarı'nın ön koşullarından birisi olan Bitki Pasaportu Sistemi ile ilgili olarak Tarım İl Müdürlüğü'nün Milli Egemenlik Caddesindeki binasında bir toplantı yapıldı. Toplantının Malatya'nın 8 pilot ilden birisi olması nedeniyle yapıldığı belirtildi. Malatya'nın pilot il olması nedeniyle Malatya'da faaliyet gösteren fide, fidan ve süs bitkileri üreticilerinin kayıt altına alınacağı kaydedildi.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal yaptığı konuşmasında, "2 yıllık bir projenin başlangıcında yapıyoruz. Seçilen 8 pilot ilden birisi Malatya'dır. Bitki üreticileri ve teknik elemanların bilgilendirilmesi için karşılıklı olarak anlaşmalar yapıldı. Avrupa Birliği sertifikası yerine Bitki Pasaportu uygulaması başlamıştır. Bitki üretimi yapan üreticilerin bu uygulamaya kayıt yaptırarak, bundan sonra bitki sertifikası yerine Bitki Pasaportu verilecek" dedi.

Elazığ, Sivas, Tokat, Erzincan ve Adıyaman illerinden de teknik personel ile fidan üreticilerinin katıldığı toplantıda Dr. Ingrid Wulfert tarafından AB-Bitki Pasaportu Sistemi, Uzman Raza Zitkuviene tarafından Bitki Pasaportu Sisteminin Litvanya'da Uygulamaları, Uzman Angelika Hanisch tarafından Bitki Pasaportu Sisteminin Almanya Deneyimlerinde ve Dr. Reiner Schrage tarafından ise Bitki Pasaportu Sisteminin Almanya Deneyimleri konusunda katılımcılara bilgiler verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız