SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bitkiselci Şovlarına Kanmayın"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:17:19
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi, bitkisel ilaç satımı ve e-reçete konusunda açıklama yaptı. 

Oda binasında oda yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi, çeşitli yerlerde ve internet üzerinden satılan, bitkisel diye nitelendirilen ilaçların halkın sağlığını tehdit ettiğini savunarak, şunları söyledi: 

"Her yıl binlerce insanımızın ölümüne sebep olmaktadır. İnternetten satılan ve yüzde 70'inin sahte olduğu bu tür ilaçlar ölümler saçmakta, vatandaşlarımızı hiçbir yetkisi ve bilgisi olmayan şarlatanların elinde adeta birer kobay durumuna düşürmektedir. Asla unutulmamalıdır ki hiçbir bitki direkt ilaç değildir. Dozunda ve yerinde kullanılmazlarsa hepsi zehir etkisi gösterecek özelliklerdedirler. İster bitkisel olsun ister kimyasal olsun, her türlü ilaç, bu işin eğitimini alan tek meslek grubu olan eczacılar danışmalığında ve gözetiminde eczanelerden alınmalıdır. Her türlü ilacın tek profesyoneli ilacın uzmanı olan eczacı meslek grubudur. Son zamanlarda merdiven altında elverişsiz ve hijyenik olmayan ortamda üretilen ve içeriğinde ne olduğu belli olmayan ürünler piyasaya sürülmüştür. Bu ürünler ilaçla uzaktan yakından ilgisi olamayan kişilerce, akaryakıt istasyonlarında, bakkallarda, marketlerde satışa sunulmuştur. Yine unutulmamalıdır ki eczanelerde satılan ürünler Sağlık Bakanlığı ilaç takip sistemi tarafından üretimden hastaya ulaşımına kadar takip edilen faturalı ve kontrollü ürünlerdir. Eczanelerde satılan hiçbir ürünün sahte olma şansı yoktur. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızın, kendisine bitkiselci diyen şovmenlerin elinde sağlık sömürüsüne uğramamaları, aynı zamanda fütursuzca halk sağlığını hiçe sayıp sadece kazandığı parayı düşünerek belki de zehir satan tacirlerden uzak durmaları için; bu ürünler halkımızın sağlığına zarar vermeden, ilimiz nezdinde herhangi bir ölüm yaşanmadan gereği için yetkilileri göreve davet ediyoruz."

"E-REÇETEYE 15 OCAK’TA GEÇİYORUZ"

Basın açıklamasında e-reçete uygulamasıyla ilgili bilgi de veren Özelçi, e-reçetenin 15 Ocak'tan itibaren uygulanmasına başlanacağını bildirdi.

Özelçi, eczanelerin e-reçeteye hazır olduklarını belirterek, yaşanacak sıkıntıda sorumlunun Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) olacağını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız