SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bitlis Karşı Çıkmış, Vazgeçilmiş.. Malatya'da İse..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tekel Sigara Fabrikası'nda çift vardiya sisteminin tek vardiya sistemine tepki gösteren CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç, hükümetin üretime sahip çıkması çağrısında bulundu.

Malatya Tekel Sigara Fabrikası'nda vardiya sisteminin tek vardiya indirilmesi nedeniyle işçiler fabrika çıkışında eylem yaptı. Eyleme CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç, CHP İl Başkanı Niyazi Gökçe ve partililerle katılarak destek verdi. CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç yaptığı konuşmada, "Bu iktidar fakirden, yoksuldan, işçiden memurdan oy aldı, ancak holdinglere ve yabancılara hizmet eder duruma geldi" dedi.

Hesabın mutlaka sorulacağını belirten Kılıç, işçinin, esnafın ve memurun birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Kılıç, konuyu TBMM gündemine taşıyacağını söyledi. Tek vardiya sisteminin Bitlis, Malatya ve Adana'daki fabrikalar için alındığını ancak Bitlis'te siyasi baskıyla tekrar çift vardiya sistemine dönüldüğünü aktaran Kılıç, "İktidar ve iktidar partilerini illerdeki yetkilileri ve milletvekilleri bu işe sahip çıkmadı. Ancak biz bu soruna sahip çıkacağız" diye konuştu.

Tekgıda-İş Sendikası Malatya 1 Nolu Şube Başkanı Selim Sarper Sert ise "Fabrikamızın bacasını tüttürmeye kararlıyız" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız