SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bitlis ve Diyarbakır'da 2 Asker Şehit

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:50:46
Bitlis ve Diyarbakır'da 2 Asker Şehit
A- A+ PAYLAŞ

Bitlis’te meydana gelen patlamada 1 asker şehit olurken, 5 asker yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre olay, Çeltikli bölgesinde meydana geldi. Operasyona giden güvenlik güçlerinin kullandığı güzergaha daha önceden yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 1 asker şehit olurken, 5 asker yaralandı. Askerler hastaneye kaldırılırken, bölgede operasyon devam ediyor.

Bitlis’te terör örgütü PKK mensupları tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit düşen 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Samet Pişkin'in Tokat'ın Niksar ilçesinde yaşayan baba ocağına ateş düştü. Şehit Pişkin’in 2 ay önce nişanlandığı öğrenildi. 

DİYARBAKIR'DA 1 ŞEHİT, 7 TERÖRİST ÖLÜ..

Bu arada, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı 20’nci gününde de devam ederken, gün boyu devam eden operasyonlarda 7 terörist öldürüldü, çıkan çatışmalarda teröristler tarafından düzenlenen roketli saldırıda 1 asker şehit oldu, 3 güvenlik görevlisi ise yaralandı. Operasyonlarda güvenlik kuvvetleri teröristlerin barındığı bölgedeki çemberi daralttıkça köşeye sıkışan PKK'lıların yaptığı telsiz konuşmaları güvenlik kuvvetleri tarafından çözüldü. 

Sur ilçesinde 17 saat arayla devam eden sokağa çıkma yasağının 20. günde devam ederken, asker ve polis özel harekat timleri tarafından operasyon da hız kazandı. Jandarma özel harekat ve polis özel harekat tarafından başlatılan operasyonlar Hasırlı Mahallesi Yıkıkkaya Sokak bölgesinde aralıksız devam ediyor.

Son günlerde güvenlik kuvvetlerinin sıklaştırdığı operasyonlarda tamamen sıkışan teröristlerin panik halleri telsiz konuşmalarına da yansıdı. Her gün zayiat veren teröristlerin bugün akşam saatlerinde yaptıkları telsiz konuşmasında tam sıkıştıkları ortaya çıktı. Telsiz konuşmalarında teröristlere 'Operasyon başlatın' talimatı verildi. Evlerin içinde ve çatı katlarında saklanan teröristler fırsat buldukça uzun namlulu silahlar ve roketlerle güvenlik kuvvetlerine saldırırken, atılan bir roket sonucu 1 uzman çavuş şehit oldu, gün boyu devam eden çatışmalarda ise 3 güvenlik görevlisi yaralandı. Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise Diyarbakır'ın Sur ilçesinde gün boyu devam eden operasyonlarda 7 teröristin öldürüldüğü belirtildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki saldırıda şehit olan askerin kimliği belirlendi. Saldırıda Giresunlu asker Birkan Gündüz şehit oldu. Kaçan teröristlerin yakalanması için operasyonların tüm hızıyla devam ettiği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız