SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bitme Aşamasında 1-2 Adam Var''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ ile Teknik Direktör İsmail Kartal, TV Malatya Spor Müdürü Mustafa Bulaşmaz'ın transferle ilgili sorularını yanıtladılar.

"EN İYİSİNİ ALMAYA ÇALIŞIYORUZ.."
Malatyaspor Başkanı Karadağ, İstanbul'da yapılan röportajda, transferlerle ilgili soruya, “Görüşmelerimiz sürüyor. Alabileceklerimizin en iyisini almaya çalışıyoruz. Net olan birşey yok. Ama bitme aşamasında olan bir iki tane adam var. Alacağımız en fazla 3-4 oyuncudur. Alacağımız oyuncular bellidir. Bunlarla ilgili görüşmeler sürüyor. Yüksek bonservis ücretleri var. Malatya’da bir lafım vardı. Boşta bekleyen adam, boş adamdır.Onlardan bize bir fayda gelmez. Bize yarayacak futbolcu almamız gerek. İkinci yarı hata yapma şansımız yok.”yanıtını verdi.

KARTAL'LA SORU YANIT..
Teknik Direktör İsmail Kartal ise, Bulaşmaz'ın sorularını şöyle yanıtladı:

SORU: Malatyaspor gecesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
KARTAL: Eski yönetimi, yeni yönetimi, taraftarı ile herkes birlik içinde. Bu Malatyaspor adına çok ümitlendirici. Çok güzel bir atmosfer. Bu beni bir teknik adam olarak çok mutlu etti. Birkaç gün içerisinde nokta transferlerle Malatyaspor’un gücüne güç katacağımız yeni oyuncularla ikinci yarıda hedefe ulaşacağımıza inanıyorum.

SORU: Taraftar transferi merak ediyor.. Dış transferi nasıl değerlendirmeyi düşünüyorsunuz?
KARTAL: Bu konuda ben yönetime raporumu özellikle yazılı olarak verdim. Oyuncu çok. Ama fazla oyuncu almayacağımı dile getirdim. Gelen oyuncunun Malatyaspor’a katkı sağlaması lazım ve Malatyaspor’un geleceğine yönelik oyuncular olması gerekiyor. Bu takım süper lige çıktığında da oynayabilecek oyuncular alınmasından yanayım. Oyuncu almış olmak için oyuncu aldırtmıyorum. Tabi bunların ekonomik boyutları var. Herşeyi çok ince eleyip sık dokuyoruz. Onun için görüşmelerimiz gece yarılarına kadar hızla devam ediyor. Ama bu işler birden olmuyor. Gönül isterki, bu gece kafamdan geçen, yönetime verdiğim rapordaki oyuncular bu gece gelsin, hemen yarın antrenmanlara başlayalım. Ama maalesef herşey düşündüğümüz gibi olmuyor. Olması için çaba sarfediyorum. Şunu söylemek istiyorum. Malatyaspor taraftarı rahat olsun. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. İkinci yarı gönlümden geçen, kafamdan geçen, çok istediğim, Malatya’nın da çok beğeneceği, Malatya’nın da onları uzun yıllar alkışlayacağı oyuncuları Malatyaspor’a kazandırırım. Bana da Malatya halkı, günün birinde ayrıldığım zaman, iyi ki bu oyuncular gelmiş, diye dua ederler.

SORU: Yoğun çalışıyorsunuz.. Malatyaspor’un süper lige çıkması için sizi itekleyen unsurlar nedir?
KARTAL: İtekleyen, iteleyen unsurlar.. Malatya’nın çok güzel bir şehir olması, insanlarının çok sıcak kanlı oluşu, tek sevgilerinin spor ve Malatyaspor oluşu. Bana yaklaşımları, taraftarımızın, medyamızın, yönetimimizin beni çok sevdikleri.. Son maçta berabere kaldık, taraftar takımı ve bizleri alkışladı. Bunlar beni çok duygulandıran şeyler. Malatyaspor’a inandığım için; kadrosuna, şehrine, yönetimine, camiasına, tesislerine.. Gerçekten bu takım ikinci liğe yakışmıyor. Onun için biz de elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Daha ben 4-5 hafta oldu göreve başlayalı. Bir gün sivil elbise giyip şehre dolaşmaya inmedim. Şampiyon oluncaya kadar da inmeyeceğim. Ben eşofmanlarımı giydiğim, işe girdiğim zaman, gözüm işimden başka birşeyi görmüyor. 5 hafta görevde kaldım, bir kere ailemi görmeye geldim, İstanbul’a.. Bu ikinci yarıda da aynı bu şekilde devam edecek. Çünkü hırslı bir insanım. Kaybetmeye tahammülü asla olan bir insan değilim. Hayatımda başarısızlığa hiçbir zaman yer olmadı. Her zaman başarılı oldum. Bunu da Malatyaspor’da başaracağıma inanıyorum. Allahın izniyle hep beraber başaracağız.

SORU: Sizin işinize yaramayacak hiçbir futbolcuyla devam etmeyeceğinizi düşünüyoruz. Kafanızdan geçen nedir, mevcut kadroda ne gibi eksikler belirlediniz?
KARTAL: Bir defansa, bir orta sahanın soluna hem önde hem arkada oynayabilecek bir oyuncu, bir de ortasahaya tekrar bir oyuncu.. Üç noktaya nokta transfer yapacağız. Üç tane adam alacağız. Yani bu yönde eksiklerimiz var. Neden? Çünkü bazı noktalarda alternatifi olmayan oyuncular var, bazı noktalarda çok yoğunluk var. Takım içerisindeki dengeleri oturtabilmek ve rekabeti artırmamız lazım. Rekabetin arttığı yerde kalite artar, başarı gelir.

SORU: Kamp döneminde hangi konular üzerinde yoğunlaşacaksınız?
KARTAL: Herşeyin temelinde sevgi vardır. Sevgi ve inanç olmazsa hiçbir şey olmaz. Ben de futboldan gelen bir insanım. Onlara kendimi tanıttım, biyografimi anlattım. Bu işi başaracağımızı, ancak birbirimizle kenetlenmemiş, sevmemiz, inanmamız gerektiğini anlattım. İnanmak bir işin yarısını başarmak. Çalışmak, disiplin, teknik, taktik, fizik bunlar benim işim. Bunları zamanla verip, çalışarak, yaşayarak, ben nasıl bir insan olduğumu, nasıl antrenman yaptırdığımı zevkle çalışarak göreceksiniz dedim. Öyle bir gün gelecek ki, bir an önce antrenmana çıksak diye aranızda konuşacaksınız dedim. Ben size soruyorum. Objektif olarak cevap verin. Dışardan görüntü.. Siz hergün bizi izliyorsunuz, nasıl? (Bulaşmaz: Önceki dönemlere göre oldukça iyi).. Bunun devam edebilmesi için, birkaç nokta transfer.. İkinci yarı çok iyi bir fiziki kamp dönemini geçirdikten sonra, kendilerini çok daha farklı hissedecekler.

Bu farklılıkla beraber, ilk Elazığ maçı çok önemli-‘ymiş’.. Ben öyle duydum. Bizim nasılki futbolculuk dönemimizde Fenerbahçe- Galatasaray maçı çok önemliyse, Malatya-Elazığ maçında rekabetin en yüksek seviyede olduğunu söylediler. İlk maçımızı kendi evimizde oynuyoruz. O maçı kazanarak, özgüvenimizin tesisini de sağlayarak.. Her maç final bizim için. Bu lig, ikinci yarıda yeniden başlıyor. Bana göre.. Çok istedim, çok arzu ettim son Kocaeli maçını kazanalım. Çünkü Karşıyaka’nın Kasımpaşa’yı yenebileceğini, yeneceğini düşünüyordum. Ligi ikinci sırada bitirip, bir adım, yüzde elli süper lige atarak başlayacağımızı oyuncularımıza hep anlattım. Onlar da çok istediler. İyi oynamamıza rağmen bunu başaramadık. Ama sonuçta, ben göreve geldiğimde, liderle 10, ikinciyle 8 puan fark vardı aramızda. Bunları kapattık.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız