SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bitmeden Kaderine Terk!.

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da temeli 16 yıl önce atılan ve kaba inşaatı yüzde 85 oranında bitirilen Akçadağ Kültür Merkezi binası, daha hizmete girmeden dökülmeye başladı.

Akçadağ ilçesinde inşaatı 1992 yılında başlayan kültür merkezi binası kaderine terk edildi. Şu ana kadar 3 milyon YTL'yi aşkın harcamanın yapıldığı kültür merkezi inşaatının bitirilmemesine tepki gösteren Akçadağ Belediye Başkanı İbrahim Koşar, Akçadağ Kültür Sitesi'nin ne zaman faaliyete geçeceğini hiç kimsenin bilmediğini söyledi.

Akçadağ Kültür Merkezi'nin 1992 yılında 5 milyar lira bedelle ihaleye çıkarıldığını belirten Koşar, "Şu anda kaba inşaatı yüzde 80-85 oranında bitmiş bir kültür sitesi var. Ancak şu şekli ile en az 2-3 milyon YTL para lazım ki, normal bir şekilde faaliyetini sürdürsün. Akçadağ ilçesinin böyle bir siteye ihtiyaç duyduğuna inanmıyoruz. O nedenle buranın İnönü Üniversitesi'ne devredilmesini ve Battalgazi ilçesinde faaliyet gösteren Akçadağ Meslek Yüksekokulu'nun bu binaya taşınmasını istiyoruz. Devletin buraya yaptığı masrafı burayı yüksekokul binası yaparak değerlendirmeliyiz" dedi.

İnşaatta bazı şüpheli durumların da bulunduğunu iddia eden Koşar, atıl vaziyetteki inşaatta en son yapılması gereken bazı çalışmaların en öne alındığını belirterek, "İnşaat sahasında en son yapılması gereken sistemler önceden yapılmış. Bundan dolayı neden hesap sorulmuyor? Burası sil baştan tekrar soruşturma konusu yapılmalıdır. Hak edişlerin nasıl verildiğine bakılmalıdır" ifadelerini ileri sürdü.

Bu arada, inşaatta yatan ve kendisini bekçi olarak tanıtan şahıs ise 5 yıldan beri burada çalıştığını ve herhangi bir çalışmanın olmadığını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız