SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bitmeden 'Metruk' Oldular!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:13:53
Bitmeden 'Metruk' Oldular!.
A- A+ PAYLAŞ

Polisler de artık Kongre Merkezi’nin bahçesine yapılan ve 3 yılda hizmete girmeyen kerpiç evler için “Metruk ev” tabirini kullanıyor.

Malatya eski Valisi Ulvi Saran döneminde, İstasyon Virajı'ndaki Kongre ve Kültür Merkezi bahçesinde 2011 yılından beri yapım çalışmaları devam eden kerpiç evler, çevre sakinlerine korku vermeye başlayınca polis ekipleri devriyeleri esnasında geceleri burayı kontrol etmeye başladı.

Dün gece saat 23.05 sularında devreye görevi esnasında kerpiç evleri kontrol eden polis ekibi, telsizden “Kongre Merkezinin yanındaki metruk ev kontrol edildi, olumsuzluk yoktur” anonsunu yaptı.  Her hangi bir güvenlik önlemi olmayan ve geceleri balicilerin girmemesi için kerpiç evlerin kontrol edildiği öğrenildi.

Kerpiç evler, 2 milyon 46 bin 704 TL'ye 10 Haziran 2011 tarihinde ihale edilmişti. Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından sağlanan projenin yüzde 90 bedeli hibe olarak Fırat Kalkınma Ajansı'na verilmişti. Şuana kadar buraya ne kadar harcama yapıldığı ise kamuoyuna açıklanmadı. 

Bu arada, bitiş tarihi bilinmeyen kerpiç evler tamamlandıktan sonra, "Geleneksel, Kültürel Sanatlar Fuarı ve Sergi Alanı" olarak hizmete sunulacak. Geleneksel el sanatlarının yapılacağı, turistik eşyalar ile kuru kayısıların satılacağı evlere, Malatya'nın sanatçılarının isimleri verileceği ifade edilmişti. 

HABER: Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız