SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bitmemesinin Sebebi Ne?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:43:37
A- A+ PAYLAŞ
Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya-Darende karayolunda yapımı süren Karahan Geçidi ile ilgili olarak  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi verdi. 
 
Geçidin, söylemlere göre iki yıl önce bitirilmesi gerektiğini hatırlatan Ağbaba'nın soru önergesi şöyle ; 
 
“Malatya-Darende Karayolu üzerinde yer alan Karahan Geçidi'ne yaptırılacak olan tünel inşaatı ile ilgili çalışmalar ile ilgili sorunlar yaşanmaktadır. 2008 Yılında yatırım programına alınan tünel ile ilgili olarak inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk, 5 Ekim 2010 tarihinde yaptığı açıklamada “Bir aksilik olmaz ise matematiksel hesaplara göre, projenin 2010 yılında bitmesini bekliyoruz. Ancak coğrafik koşullara göre proje 2011 yılına da sarkabilir.” ifadelerini kullanmıştır.
 
Bu çerçeveden hareketle;
 
1-2010 sonunda biter denilen Tünel inşaatı 2012 Mayıs ayı itibariyle halâ bitirilememiştir. Karahan Geçidi tünel inşaatı ne zaman bitirilecektir? 3 ay sonra bitebilecek denilen inşaatın 2 yıldır bitirilememe sebebi nedir?
2- Bin 600 metre uzunluğunda olacak , Tünel inşaatının ne kadarı tamamlanmıştır?
3- Tünel yapımına başlamadan önce zemin etüdü yapılmış mıdır? Yapılmamış ise sebebi nedir?
4- Etüt çalışmaları yapıldı ise tünelde sürekli göçükler meydana gelmesinin sebebi nedir?
5- Karahan tünelinde kaç kez ihale açılmıştır? Bu ihalelerin tarihleri nelerdir? İhaleleri alan firmalar hangileridir?
6- Tünel güzergâhındaki köylerin yol bağlantılarının yapılmaması sebebiyle, köylülerin mağdur edildiği belirtilmektedir. Yol bağlantılarının ne zaman yapılması planlanmaktadır?” ifadelerine yer verdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız