SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bitmiş Ağaca Hayat Vermişler"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:52:15
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından Arslantepe ile ilgili toplantıya katılmak üzere Malatya’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Adnan Aslan, Battalgazi Belediyesi tarafından Vilayet Parkı’nda yapılan Medeniyet Ağacı’nın örnek bir çalışma olduğunu belirterek, “Bunların tamamı bizim kültürün bir ürünü.  Bizim temel amacımız Türk kültürünü ortaya çıkarmak. Malatya’da buradaki Medeniyet Ağacına bakanlar, isimlerin hepsini görecekler. Cumhurbaşkanlığı makamından başlayıp, başbakanlık makamı, devlet büyükleri, sanatçısı, müzisyeni, sinemacısı tamamı bu bölgede yetişen ve Türkiye’ye ürün veren insanlar var. O insanların tanınması, bilinmesi, gelecek nesillerinden bu isimlerden haberdar olmasında güzel bir uygulama olmuş. Düşünenlerin ve yapanların eline sağlık diyorum” dedi. 

Türkiye’de tek ve ilk olan Medeniyet Ağacı ile ilgili değerlendirmede bulunan Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen Ocakoğlu ise, “Aslında hem şaşırtıcı hem çok onurlandırıcı, hem de bir Malatyalının düşünebileceği bir şey bu. Çalışmanın bir konsepti var gerçekten. İsmimi görmüş olmakta benim için gurur verici. Baktığım zaman Malatya’ya değer katan entelektüel birikimleriyle, siyasi duruşlarıyla değer katan pek çok büyüğü görmek mümkün. Onların arasında benim ismimi görmek ise benim için fevkalede bir duygu. Düşünenlerin aklına sağlık. Bitmiş bir ağaca hayat vermişler. Sanki bu dünyadan gidenleri anmak gibi bir şey ama, onları yaptıklarıyla anıyor olmak çok ironik ve metoforik olmuş. Çok beğendim. Bu çalışma bir örnek olmuş. Galiba Malatyalılar yaptıklarıyla her şeyde örnek oluyorlar. Egomuzu mu çoğalttık ama galiba Malatyalılarda farklı bir birikim var. O birikim hayatın her alanında kendini gösteriyor” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız