SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bittiğinde Malatya Sıçrayacak!'

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:15:37
'Bittiğinde Malatya Sıçrayacak!'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi hizmet binasının yakınında Sümer Lisesi ile Merkez Bankası arasındaki alanda inşa edilmekte olan "Sanat Sokağı"nın yüzde 75 oranında tamamlandığı bildirildi.

Konuya ilişkin olarak Malatya Belediyesi'nin yayınladığı basın bülteninde, projenin son durumu hakkında şu bilgiler verildi:

"Malatya Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak bir proje gerçekleştiriyor

SANAT SOKAĞI BU YIL TAMAMLANIYOR

Geçtiğimiz yıl temeli atılan Sanat Sokağı inşaat çalışmaları yüzde 75 oranında tamamlandı.

Sümer Lisesi ile Merkez Bankası arasında 9 bin m2’lik alan üzerine yapılan Sanat Sokağı içerisinde; kitap kafe, gençlik merkezi, kent müzesi, Malatya mutfağı, sohbet kafe ile türkü kafe ve halıcı konağı bulunuyor.

2009 yılında hizmete açılan Sanat Merkezi ile Türkiye genelinde birincilik ödülü alan Malatya Belediyesi, sanat alanındaki yatırım ve hizmetlerini genişleterek devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre; Sümer Ticaret Meslek Lisesi ile Merkez Bankası arasında 9 bin m2 alan üzerine yapılan Sanat Sokağı, bünyesinde 7 ayrı proje bulunuyor.

Proje ayrıntıları

9 bin m2’lik alan üzerinde 3500 m2 kapalı alana sahip olan Sanat Sokağı içerisinde;

Kitap Kafe: 750 m2’lik kitap kafe, 300 m2 lik bahçe ile bodrum, zemin ve +1 kat olmak üzere toplam 3 kattan oluşuyor. 

Gençlik Merkezi: 350 m’lik gençlik merkezi, bodrum, zemin ve 2 kat olmak üzere toplam 4 kattan oluşuyor.

Kent Müzesi: 440’lik kent müzesi, bodrum, zemin ve +1 kat olmak üzere toplam 3 kattan oluşuyor. 

Malatya Mutfağı: 750 m2’lik kitap kafe, 300 m2 lik ile bodrum, zemin ve +1 kat olmak üzere toplam 3 kattan oluşuyor. 

Sohbet Kafe: 750 m2’lik sohbet kafe, bodrum, zemin ve +1 kat olmak üzere toplam 3 kattan oluşuyor. 

Türkü Kafe  ve Halıcı Konağı: 410’lik kafe ve konak, bodrum,  zemin ve +1 kat olmak üzere toplam 3 kattan oluşuyor. 

İnşaat büyük oranda tamamlandı

Kaba inşaatı tamamlanarak, ince işlerin devam ettiği Sanat Sokağı’nda proje geneli yüzde 75 oranında tamamlandı. Hava şartlarına göre çalışmaların sürdürüldüğü Sanat Sokağı’nda kayra, traverten, andezit ve yapay seramik kaplamaları yüzde 90 seviyesinde tamamlanırken, ahşap döşeme ile tavan, kapı ve pencere işleri ise devam ediyor.

Örnek bir proje

İnşaatı büyük oranda tamamlanan ve 2014 yılı içerisinde hizmete açılması planlanan Sanat Sokağı, yapımı ve içeriği bakımından örnek bir proje olarak değerlendiriliyor. Sanat Sokağı’nın hemen bitişiğinde yapılan Sanat Galerisi’nin de bitirilmesiyle, Malatya’nın sanatsal alanda sıçrama yapması bekleniyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız