SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Biyoistatistik Kursu

A- A+ PAYLAŞ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyoistatistik Anabilim Dalı ve üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) işbirliğinde düzenlenen “Temel Biyoistatistik Kursu” Ziraat Fakültesi'nde başladı.

Dört gün süreceği bildirilen kurs kapsamında günde 6 saat olmak üzere toplam 24 saat boyunca teorik ve uygulamalı eğitim alacak olan kursiyerler gündelik uygulamalarında bilimsel bilgiden, literatürden daha verimli bir şekilde yararlanmaya çalışacaklar. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semra Akgöz sağlık alanındaki araştırmacıların kendi araştırmalarını bilimsel yöntemlerle planlanma, yürütme ve sonuçlandırması için gerekli bilgi ve beceriyi kazandırabilmeyi amaçladıklarını belirtti. Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semra Akgöz, kursa iştirak eden katılımcıların farklı meslek guruplarından olduğuna dikkat çekti. 56 katılımcının kursa kayıt yaptırdığını aktaran Doç. Dr. Akgöz, özelikle kadınların konuya ilgili olduğunu, tıp, diş hekimliği, hemşirelik, eğitimci gibi mesleklere mensup kursiyerlerin bulunduğu kursta yoğunlukla Çanakkale'den olmak üzere, İstanbul, Balıkesir, Kocaeli, Eskişehir, Düzce, Edirne, İzmir, Kars, Konya, Malatya ve Sakarya illerinden ilgililerin olduğunu söyledi.

Doç. Dr. İlker Ercan, Doç. Dr. Gülşah Seydaoğlu, Doç. Dr. Semra Akgöz, Prof. Dr. Rian Dişçi, Doç. Doç. Dr. Gülşah Seydaoğlu'nun uzmanlar arasında yer aldığı kursta ölçmeden, veri toplamaya, örneklemden olasılıklara, bilimsel araştırma türlerinden SPSS uygulamalarına birçok konunun işleneceği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız