SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Biyolojik Mücadele Başlatıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:08:41
Biyolojik Mücadele Başlatıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da üretilen kekliklerin, çekirge ile biyolojik mücadele amaçlı olarak doğaya bırakıldığı bildirildi. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Malatya Şube Müdürü Abdullah Koç yaptığı açıklamada, “Keklik popülasyonu az olan alanlara kınalı keklik üretmek için İnönü Üniversitesi Kampüsü içerisine kurduğumuz 40 dönümlük alanda Keklik Üretim İstasyonu‘nda 2013 yılında 10 bin adet ürettik. 2012 yılında üretime başlanılan kınalı keklik, 2013’te 10 bin adet olarak gerçekleşti. 2014 yılında da 9 bin adet üretmeyi planlıyoruz. Bunun 2 bin civarındaki kekliği Malatya için kullanmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

“Geçtiğimiz Aralık ayı itibariyle damızlık üretimine başladık. Hayvanlar yumurtlamaya başladı. Ocak ayı itibariyle yumurtaları kuluçkahaneye atacağız. 21 gün sonra civcivler çıkmış olacak” diyen Koç, geçen yıl Malatya’da 3 bin civarında kekliğin doğaya bırakıldığını söyledi. Koç, “Pütürge, Arapgir ve Akçadağ ilçelerinde çekirgeyle biyolojik mücadele amaçlı keklikler doğaya bırakıldı. Ayrıca bölgemize bağlı yakın illere de keklik gönderilip, buralarda çekirge ile biyolojik mücadele amaçlı keklikler doğaya bırakıldı” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız