SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz Açılımı Önce Yaptık"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:43:25
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, “Muharrem Ayı ve Kerbela” konulu panel düzenlendi. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından 2014 Kültürel Etkinlikler Kuşağı kapsamında Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panele Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Müftüsü Ümit Çimen, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu ve daire başkanları ile vakıf, oda, dernek başkanları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. 

Aşure ikramıyla başlayan panel programının açış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Muharrem ayı deyince aklımıza mutlaka Kerbela’nın geldiğini belirterek, “Dolayısıyla bütün inananlara, bütün İslam coğrafyasına baktığımız zaman gerçekten Kerbela, bir kara leke ve bu da hepimizin gönlünü yaralayan, yüreğini yaralayan bir olay” dedi.

Çakır, "Ehl-i Beyt hepimizin ortak paydası. İnanan insanlardan, Kerbela’da Hz. Hüseyin ve 72 şühedasının yaşadığı olaya üzülmeyenini görmedim. Hepimiz kınıyoruz. Kerbela’yı anarken mutlaka Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’i çok iyi anlamamız lazım. Onların yaşantılarını kendi yaşantımıza örnek alabiliyorsak bizlere ne mutlu”diye konuştu.

İl Müftüsü Ümit Çimen de, Muharrem ayı içerisinde çok büyük etkinlikler yaptıklarını kaydederek “Hakikaten bizim tarihimizde ve insanlık tarihinde önemli hadiselerin vuku bulduğu bir ay. Allah’ın ayı ve Allah Resulü’nün kıymet verdiği bir ay. Ve bununla birlikte hiç şüphesiz hepimizin bildiği gibi bu güzelliklerin üzerine adeta bir kara bulut gibi çöken bir Kerbela hadisesi vardır. Kerbela, Peygamberimizin çiçeğinin solduğu bir hadisedir. Hepimizin ortak acısının vuku bulduğu bir aydır. Kerbela’da bu acıyı yaşatanlar hiçbirimizin temsilcisi değildir. Kerbela’da o acıyı yaşayanlar hepimizin temsilcisi. Allah, bu gönül birlikteliğini kıyamete kadar eksik etmesin” şeklinde konuştu.

CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan da yaptığı konuşmada, “Son dönemlerde hani malumunuz açılımlar moda oldu. Bu açılımlardan bir tanesi de Alevi Açılımıydı ve Alevi Çalıştaylarıydı. Ben de katılmıştım bu çalıştaylardan bir tanesine ama şunu bir Malatyalı olarak, Sayın Ahmet Çakır Başkanımın hemşerisi olarak gururla ve iftiharla söyleyeyim ki biz açılımı önce yaptık. İşte örneği de burada” ifadelerini kullandı.

Açış konuşmalarını ardından panele geçildi. “Muharrem Ayı ve Kerbela” konulu paneli yöneten İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Altunkaya, “Hz. Hüseyin’i anlamak; Hz. Hüseyin’in uğruna şehit edildiği değerleri anlamakla mümkündür” dedi. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Altunkaya’nın çeşitli şiirler de okuduğu panelde Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Sarıbıyık “İslam Düşüncesinde İtaat ve Kıyam Kültürü” konusunu anlattı.

“Şehitler Serdarı Erenler Serveri: İmam Hüseyin” konusunu anlatan Hitit Üniversitesi Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Osman Eğri de “Hak Meydanında, Hak Divanında malını veren canını veren Hüseyin olmak kolay değil. Hüseyin olmak, yani dinin serveri olmak, şehitlerin serdarı olmak kolay değil. Ve bu anlam, bu mana; o günden bu güne bizim geleneğimizde, tasavvuf anlayışımızda bugüne kadar taşınmış ve hala daha meydanda Pir Mürşit huzurunda bir ikrar, bir biat olarak uygulanır” diye konuştu.

Panel programının sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, panelistlere kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız