SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz Aldık, Sonra TRT İstedi"!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:20:29
A- A+ PAYLAŞ

TRT’nin Kürtçe kanalı TRT 6- Şeş’in Haber Müdürlüğü’ne atanan muhabere başçavuşu Gülabi Eryaman’ın, daha önce görev yaptığı Genelkurmay Başkanlığı’ndan Malatya Yeşilyurt İlçe Belediyesi’ne geçiş yaparak "sivilleştiği", buradan da TRT Şeş Haber Müdürlüğü’ne atandığı öğrenildi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Eryaman'ın Genelkurmay'dan Yeşilyurt Belediyesi'ne, buradan da TRT'ye geçişini doğruladı ve “Evet böyle oldu. Biz basın birimi için arayış içindeydik, Gülabi Bey’i de bize önerdiler. Biz de aldık. Ama sonra TRT istedi. Oraya geçmesine izin verdik. Devletin bazı kurumları bazen sizden bir şey yapılmasını isterler ve yapılması gerekir” dedi. 

Genelkurmay’dan Yeşilyurt Belediyesi’ne geçiş

Genelkurmay Başkanlığı’nda muhabere başçavuşu olan Gülabi Eryaman, TRT Şeş Haber Müdürlüğü’ne atanması sürecinde,  önce Genelkurmay Başkanlığı’ndan Malatya – Yeşilyurt Belediyesi’ne geçiş yaptı. Bu geçiş sonrası,Yeşilyurt Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’nde görevlendirilen Gülabi Eryaman, kısa bir süre sonra ise TRT Şeş Haber Müdürlüğü’ne getirildi. 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Polat, atamayı doğruladı 

Malatyalı olduğu öne sürülen Gülabi Eryaman’ın siyaset ve medya dünyasında yankı yaratan atamasına ilişkin iddialar konusunda  soruları yanıtlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, atama sürecinde Yeşilyurt Belediyesi’nin rolünü doğruladı. Polat,  “Gülabi Eryaman’ı daha önce tanıyor muydunuz, atamayı siz kendi iradenizle mi yaptınız?” şeklindeki soruya, “Gülabi Eryaman’ı tanımıyordum. Bize Gülabi Bey’i çeşitli çevrelerden önerdiler.  Gerek kamu kurumları gerekse bir takım sivil toplum örgütlerinden öneriler gelebilir. Size uygunsa değerlendirirsiniz” diye cevap verdi. 

Gülabi Eryaman’ın Genelkurmay’dan kendilerinin istemediğini, öneriler sonucunda belediyenin Basın ve Halkla İlişkiler Biriminde görevlendirmek için belediyeye aldıklarını kaydeden Hacı Uğur Polat, “Gülabi Bey Genelkurmay’da foto-film merkezinde çalışmış, tecrübeli birisi. Biz de basın birimi için düşündük. TRT’de başarılı olacağına inanıyorum” dedi. 

Polat, “TRT Şeş gibi bir kurumun başında Malatyalı bir hemşehrimizin üst düzey görev alması bizi sevindîrir. Gülabi Bey’i böyle bir göreve isteyince kabul ettik” ifadeleriyle yanıtladı. 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Siz de iktidar partisine mensupsunuz. Partiniz ve hükümetiniz her defasında ‘sivilleşme’ diyor. TRT'de bir birimin yöneticiliğine bir askerin getirilmesi ve bu sürece Yeşilyurt Belediyesi’nin aracılık etmesine ne diyorsunuz?” şeklindeki soruya, “Asker de bizim askerimizdir” diye cevap verdi. 

Gülabi Eryaman’ın Balyoz Soruşturması kapsamında yapılan operasyonlardaki ev ve iş yeri aramalarında, arama işlemini kamera ile kayıt altına alan isim olduğu da geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin kamuoyuna yansıyan haberlerde ifade edilmiş, muhabere başçavuşu olarak arama tutanaklarında imzası bulunduğu öne sürülmüştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız