SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Arka Taraftaki Gücün Ortaya Çıkmasını İstedik, Olmuyor!"

0
Güncellendi - 2019-04-20 03:00:29
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 18 Nisan 2007 Zirve Yayınevi’nde öldürülen Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske'nin eşi Suzanna Geske, "Ben, o 5 çocuğu affettim.  Onların Tanrı'nın sevgisini anlamaları için dua ediyoruz" dedi.

Zirve Yayınevi'nde öldürülen Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske, ölümünün 12.yılında Kiltepe'de bulunan Ermeni Mezarlığı'nda mezarı başında anıldı. Törene Geske'nin eşi Suzanna ve Miriam Geske ile Malatya ve Elazığ Kurtuluş ile Diyarbakır  İncil ve Adıyaman Sevgi Kiliseleri'nin cemaat üyeleri katıldı.

Tilman Ekkehart Geske'nin eşi Suzanna Geske, tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu yıl 12'nci sene ve anma töreni yaptık. Çok üzüntülüyüm eşim, çocuklarımın babasının 12 senedir yokluğunu yaşıyoruz. Ama bir taraftan da mutluyum; hala bu ülkedeyiz ve burada yaşıyoruz. Burada yaşamaya devam etmek istiyoruz. Ne olursa olsun bu ülkeyi seviyoruz" dedi.

Geske, Zirve Yayınevi davasıyla ilgili Yargıtay'ın örgüt şüphesinin araştırılmasına ilişki aldığı kararla ilgili soruya, "Biz arka taraftaki gücün ortaya çıkmasını istedik. Anladık olmuyor, ortaya çıkmaları için dua ediyoruz. Ben, o 5 çocuğu affettim.  Onların Tanrı'nın sevgisini anlamaları için dua ediyoruz" cevabını verdi.

Geske, bir gazetecinin "Cinayetten hüküm giyen 5 kişiyi daha önce ziyaret edeceğinizi söylemiştiniz hala o düşünceniz var mı?"  şeklindeki sorusuna, "Aslında hala o düşüncemiz var. Karar çıktığında biz Almanya'daydık ve gelemedik. Bu konuyu yine düşüneceğiz. Unutmadık" şeklinde cevap verdi.

Olay ve ceza

Malatya’da Niyaz-i Mısri Mahallesi Ağbaba İşhanı’nın üçüncü katındaki Zirve Yayınevinde çalışan, Hıristiyan misyonerler Alman Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel, 8 Nisan 2007’de boğazları kesilerek öldürülmüştü.

Cinayetlerin işlendiği gün yayınevine giden polisler, zanlılar Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Abuzer Yıldırım’ı olay yerinde yakalamıştı. Yayınevinin penceresinden kaçmaya çalışırken düşerek yaralanan Emre Günaydın ise İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde tedavi edildikten sonra tutuklanmıştı.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 5 sanığı “tasarlayarak öldürme suçundan” üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmıştı.

Sanıklara, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” suçundan 30’ar yıl, “nitelikli yağmaya teşebbüs” suçundan da 9 yıl 9’ar ay hapis cezası verilmişti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • abdulvahap gülezgin (5 yıl önce)
    ölümlerin haklılığı olmaz, güzel memleketimizin bu tür olaylarla anılması oldukça yaralayıcı...olayın arkasındaki güç ne ise gerçekten bulunup Malatya'mızın neden seçildiği açıklığa kavuşmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla