SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biz Artık Yorulduk!..'

A- A+ PAYLAŞ

Hakkari'de mayının patlaması sonucu 9 kişinin öldüğü olayda annesini kaybeden ve ablası da yaralı olan 1 yaşındaki Zeynep bebeğin amcası Yalçın Kurt, "İnançlı bir insan olduğuma inanırım, inandığım değerler üzerine söyleyebilirim ki, o bölgede yaşayanların yüzde 99'undan bir fert bile bu ülkeden kopmak istemiyor. Sorun ne olursa olsun biz artık yorulduk. Ateş düşüğü yeri yakıyor, bu acılar son bulmalı" çağrısında bulundu.

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, TBMM İdare Amiri ve AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ve AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, Hakkari'deki mayın patlaması olayında yaralanan 1 yaşındaki Zeynep Kurt bebeğin amcası Yalçın Kurt'u Turgut Özal Tıp Merkezi'nde ziyaret etti.

Ziyaret esnasında konuşan Milletvekili Mücahit Fındıklı, "Siyasetin iyileştiği dönemleri çıkartın hep bu dönemlerde böyle büyük operasyonlarla karşılaşıyoruz. Sivillerin hedef alınması hepimizi üzdü. Kimden gelirse gelsin, nerden gelirse gelsin, lanetlenecek bir şey bu" dedi.

Milletvekili Ömer Faruk Öz, "Bir çok önemli konuların olduğu günlerde bu tür eylemlerle karşılaşıyoruz. Ama kol kola olmak lazım, cesur olmak lazım. Zorlukların üzerine emin adımlarla gittiğimizde zorlukların ayaklarımızın altında eridiğini görürüz" şeklinde konuştu.

Milletvekili Mehmet Şahin'de "Biz umut varız" diyerek sorunun çözümü için yeni bir döneme girildiğini vurguladı.

"SORUN NE OLURSA OLSUN BİZ ARTIK YORULDUK"
Ziyaret için teşekkür eden Zeynep bebeğin amcası Yalçın Kurt, "O bölgede yaşayan insanlar olarak bu sorunun bir çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Az önce bir şey söylediniz, 'O bölgede 2 milyon oy alan' siyasi bir partiden bahsettiniz. Bu partiye oy veren insanlarında bu ülkenin birer vatandaşı olduğunu unutmamız gerekiyor. Bunların bir şekilde bu toplumla, bu ülkeyle bir şekilde entegre edilmesi gerekiyor. Bende o bölgede yaşıyorum ve Kürdüm. İnançlı bir insan olduğuma inanırım, inandığım değerler üzerine söyleyebilirim ki, o bölgede yaşayanların yüzde 99'undan bir fert bile bu ülkeden kopmak istemiyor. Vardır, belki uluslararası güçlere hizmet edenler olabilir. Ama, ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu açılar bir şekilde son bulmalı. Turgut Özal'dan sonra Belki Recep Tayyip Erdoğan böyle bir girişimde bulundu. Bu girişim o bölgede çok büyük bir umut olmaya başladı. Başbakanımıza çok büyük görevler düştüğüne inanıyoruz. Bu ülkenin şuanda tek sözü olduğuna inanıyorum. Bir çözüm istediğine olan inancımda tamdır. Bu ülkede karanlık güçlerin de olduğuna inanıyorum. Yani bu ülkede değil, bu bölgede o güçlerin olduğuna inanıyorum. Bunu sadece bir Türkiye sorunu olduğuna da inanmıyorum. Bölgenin sorunudur, uluslararası bir sorundur. Sorun ne olursa olsun biz artık yorulduk. Biz o bölgeden çıkmak istemiyoruz. Biz Ankara'ya gelmek istemiyoruz. Ben Malatya'dayım, sağ olsunlar Hakkari'nin bir eksikliğini burada hissetmiyorum ama taş yerinde ağırdır misali biz orada ağır olmak istiyoruz. Biz bölgemize, insanlarımıza katkıda bulunmak istiyoruz. O bölgeye yatırım yapmak istiyoruz. O insanlarla kalkıp oturmak istiyoruz. Bunu da bir tek yolu vardır, akan kanın bir şekilde durmasıdır" ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız