SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz Belirliyoruz Ancak.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:33:42
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da yürürlükte olan karara göre ekmeğin gramajının 300 gram olduğunu söyleyen Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Denetimden ve uygulamadan kurum olarak sorumlu değiliz" dedi. 
 
TSO'YA BAĞLI DEMİŞTİ
 
Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, Perşembe günü yaptığı basın açıklamasında, "Malatya Belediyesi MEGSAŞ ilimizde gramaj konusunda karar alınmadan ekmeği 250 grama çekmiştir. Yine Somun Ekmek Fabrikaları'nda böyle bir karar alınmadan ekmeği 250 gramdan çıkartıyorlar. Vatandaşların bu konuda bize şikayetleri geliyor. Yapılan bu uygulama da, Fırıncılar Odası olarak biz bir karar almadık. Somun Ekmek Fabrikaları TSO'ya bağlı. Böyle bir kararın TSO'da alınması gerekiyor. İlimizde halen yürürlükte olan karara göre somun ekmeğin 300 gram olması gerekiyor" demişti. 
 
"BİZ BELİRLİYORUZ ANCAK.."
 
Ekmekte gramaj tartışmaları üzerine açıklama yapan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Daha önceki almış olduğumuz ve Meslek Komitemizin yapmış olduğu çalışma neticesinde bakanlık yönetmenliği gereği ekmeğin gramajını 300 gram olarak belirlemiştik. O gramaj kararı halen devam ediyor. Ancak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca, Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile alt gramaj limiti 250 grama çekilmesi, bazı sıkıntıları da beraberinde getirdi. Şuanda bizim vermiş olduğumuz, yeni bir ekmek gramajı kararı yoktur. Ekmeğin gramajını 300 gram olarak vermiştik. Ancak, Meslek Komitesi ve Fırıncılar Odası tekrar bir çalışma yapıp, yeniden gramaj ile ilgili bir talepleri olursa, bunu da yeniden hep beraber değerlendiririz. TSO'nun gramaj konusundaki görevi, bizim 14. Meslek Komitesi'nin çalışıp, Fırıncılar Odası ile istişare halinde TSO Meclis'inde rayiç talebinde bulunurlarsa, sadece TSO ekmeğin rayiç bedelini belirleme noktasında yetkili. Bunu da biz zaten yıllar önce belirlemişiz. O günkü şartlarda bakanlığın Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliğinde 300 gramın altında ekmek çıkartmama şartı vardı. O karar altında ise biz ekmeğin gramajını 300 gram olarak belirlemiştik. Uygulama ve denetleme mercii biz değiliz. Tekrar 14. Meslek Komitemizin ve Fırıncılar Odamızın bir araya gelerek, gramaj ile ilgili olarak bir talepleri olursa, biz bu çalışmaları Meclis gündemine alır, yeniden bir değerlendirme yapabiliriz. Şuanda bizim denetleyici bir rolümüz yoktur. Vermiş olduğumuz gramaj kararı da, 300 gramdır. Bunun aksine yeni bir gramaj kararı vermiş değiliz." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız