SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biz Bir Bütünüz'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen "Kadınlarla Söyleşi" programına katıldı. Çalık, çalışan kadın sayısını artırmanın hedfleri arasında yeraldığını bildirdi.

Söyleşiye ilişkin olarak Kent Konseyi'nin basın bülteni şöyle:

"Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından tertip edilen ve AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın konuk olduğu “ Kadınlarla Söyleşi” programı düzenlendi.

Malatya Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Toplantı Salonunda düzenlenen programa AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Yürütme Kurulu Üyeleri, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nazire Dirikolu ve çok sayıda Kadın Meclisi üyesi katıldı.

Programda konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti olarak Malatya ve Türkiye genelinde kadınlara yönelik ciddi çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalarının da devam edeceğini belirtti. Kadın istihdamına çok önem verdiklerini söyleyen Çalık, hedeflerinin arasında çalışan kadın sayısını arttırmak olduğunu vurguladı.

Ülkemizde kadının toplumdaki yerinin çok önemli olduğunu ve bunu hükümet olarak da önemsediklerini belirten Çalık, annelerin ve anne adaylarının iş hayatına kazandırılması için girişimlerde bulunduklarını ve yine çalışan kadınların durumunu iyileştirmek adına işyerlerinde kreşler oluşturulması için çalıştıklarını ifade etti.

Özellikle kadın istihdamını arttırmak için beş yıl boyunca sigorta primlerinin devlet tarafından ödendiğini belirten Çalık: “İstihdam oranını kesinlikle arttırmalıyız” dedi.

Kadınları eğitirsek, erkekleri de eğitmiş oluruz
Hükümet olarak eğitim ve öğretime verdikleri önemden bahseden Çalık, eğitimli bir toplum oluşturabilmek için özellikle kız çocukların okula gönderilmesi gerektiğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda ücretsiz olarak dağıtılan kitaplardan bahseden Çalık, okuma- yazma kursları ile de okuryazarlık oranını yükseltmeye çalıştıklarını söyledi.

Türkiye Kadınıyla Erkeğiyle Bir Bütündür
Türkiye’nin gelişen üreten ve tüm Dünya’nın lideri olmaya aday bir ülke olduğunu vurgulayan Çalık: “Biz kadınıyla erkeğiyle bir bütünüz, biz Türkiye’yiz bu bütünlüğü de eğitim yolu ile sağlarız” dedi.

Türkiye’nin gündemini meşgul eden olaylara da değinen Çalık, zihinsel bir değişime ihtiyacımız olduğunu bu değişimin de karşılıklı olarak haklarımızı bilerek ve birbirimize saygı duyarak katkıda bulunabileceğimizi belirtti.

Çeşitli konularda Öznur Çalık’a sorular yönelten Kadın Meclisi üyeleri programın sonunda toplu fotoğraf çektiler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız