SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biz Birincisi İle Uğraşırken..'

A- A+ PAYLAŞ

Beydağı Devlet Hastanesine 120, İlköğretim okulu ve kreşe 300 metre mesafede ikinci baz istasyonu kuruldu. Bölge sakinleri kurulan ilk baz istasyonunu kaldırmak için mülki idareye başvuruda bulunurken, aynı alanda 2. istasyonunun kurulduğunu görünce şok oldular.

Teknik uzmanlar, “Radyasyon yayan ve insan sağlığı açısından uzun vadede olumsuz etkileri bulunan baz istasyonlarının yan yana bulunmaları doğal olarak manyetik dalgaları 10 katına kadar çıkartabilirler. Bu durumda insan sağlığı açısından kısa vadede de olumsuz etkileri olacaktır.” derken, mahalle sakinleri; “Bizlerin onayı olmadan baz istasyonlarının kurulması ne kadar doğru. Yetkililer bizim sağlığımıza önem vermiyorlarsa çocuklarımızı da mı düşünmüyor” diyerek olayı mahkemeye taşımaya hazırlanıyorlar.

Turgut Özal Mahallesi 3.. ve 4 sokak arasında kurulan ve geçtiğimiz dönemlerde mahalle sakinlerinin itirazlarına neden olan baz istasyonunun kurulduğu alana ikinci baz istasyonu kurulması çalışmaları başladı. Birincisini kaldırmak için mülki idarenin yanı sıra adli makamlara başvurma hazırlıkları yapan mahalle sakinleri ikinci baz istasyonunun kurulduğunu görünce şoke oldular ve “Biz birincisini kaldırmak isterken, ikincisine izin vermelerine bir anlam veremiyoruz. Bu bölge konut alanı olarak ayrılmış, hastaneye 120 metre, ilköğretim ve kreşe yaklaşık 300 metre mesafede. Yetkililer aldığı kararlarla ve verdiği izinlerle bizleri gözden çıkardıklarını anladık ama çocuklarımızı da mı düşünmüyorlar” diyerek baz istasyonu kurulmasına izin veren yetkilileri kınadılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız