SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz Birlikte Türkiye’yiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:54:49
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Hekimhan ilçesine bağlı Başkanık Köyü, Dikili Köyü ve Yamadağı Çimen Yaylasını partililerle gezerken, Malatya merkezde ise Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte El Emeği Göz Nuru Çarşısı’nı birlikte ziyaret etti. 

Milletvekili Öznur Çalık, Dikili köyünü ziyaret ettikten sonra Yamadağı’na geçerek Çimen Yaylasındaki yaylacılar ile bir araya geldi. Çalık, yaylacıların sorun ve taleplerini kıl çadırda oturarak dinledi.

Çalık daha sonra Hekimhan ilçesinin Başkınık Köyüne geçerek burada muhtarlık binasında köylülerle birlikte toplantı yaptı.

Çalık, “Şunu net söylüyorum, bizim hiç ayrımız gayrımız yoktur. Şunu herkesin çok iyi bilmesi lazım, biz birlikte Türkiye’yiz. Bizi ayırmak, parçalamak isteyenler var, buna asla izin vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Bilesiniz ki biz hizmete adayız, hizmetin büyüğüne talebiz. Bu konuda da Başkınık’dan zamanı ve yeri geldiğinde de sizden destek istiyoruz” diye konuştu.

Çalık, “Hekimhan’a devlet hastanesini getiriyoruz, Hekimhan’a yüksekokulu getiriyoruz, işadamlarımızı yatırıma getiriyoruz, eğitim kurumlarını getiriyoruz, Vakıflar aracılığı ile Taşhanı ve diğer eserleri onarıyoruz, ama belediyenin yapması gereken bir sokak temizliğini yapmamış. Doğru mudur? İlçe merkezinde sokak temizliğini yapamayan CHP, Hekimhan’ın bütününü nasıl yönetecek?” diye konuştu.

EL EMEĞİ, GÖZ NURU ÇARŞISINI GEZDİ

Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberinde Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte Sümer Park’da Malatya Belediyesi tarafından kadın sivil toplum kuruluşlarına tahsis edilen El Emeği, Göz Nuru Çarşısı’nda inceleme gezisi yaptı.

Çarşı’da kadın sivil toplum kuruluşlarının satış stantlarını gezen Çalık ve Çakır, burada talepleri dinlediler.

Milletvekili Çalık, “El emeği, göz nuru, ne varsa dantelinden, yeleğine, pijamasından çorabına, patiğine kadar ürettikleri ne varsa, her şeyi buraya getirip satma imkanına sahipler. Belediye Başkanımızdan bu konuda talepte bulunduk, sağ olsun sivil toplum kuruluşlarımızın bu talebini de karşılayarak, bu mekanı hazırladı. Bu başlangıç, bundan sonraki hedef ise sabit mekanlardır. Kadınlarımızın el emeği, göz nuru ürünlerinin satışının yapılabileceği mekanların olması, evlerinde üretim yapan kadınlarımız için büyük bir destektir. ‘Bende iş üretiyorum’ diyen tüm kadınlarımız el emeklerini buraya getirsinler, buradaki sivil toplum kuruluşlarına teslim etsin. Satışlardan sonra da gelsin paralarını alsınlar. Malatyalıların burada yapacağı her alışveriş, o el emeği göz nuru döken kadınlarımızın evine gidecek bir ekmek olacak” ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız