SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz Böyle Bir Taziyeyi Kabul Etmiyoruz"

0
Güncellendi - 2016-02-26 19:50:17
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP Yeşilyurt İlçe Danışma Kurulu'nda konuşan Ağbaba, HDP'li milletvekilinin bombacı  teröristin taziyesine gitmesine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Yeşilyurt genişletilmiş İlçe Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı.

Battalgazi Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Yeşilyurt İlçe Başkanı Banu Sevil ve çok sayıda partili katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz birçok ilçenin danışma kurulu toplantısının yapıldığını hatırlatarak “Şimdi de Yeşilyurt İlçe Danışma Kurulu Toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki süreç içerisinde de bütün ilçe danışma kurulu toplantılarımızı gerçekleştireceğiz. Bu toplantılarda kendimize bir yol haritası çizmeye çalışıyoruz. Ülke olarak bir genel seçimi geride bıraktık ve bu seçimin ardından CHP’ye bir muhalefet görevi verildi. Bizde muhalefetin gereği olarak yanlış yapılan bir şey varsa onun karşısında durmalıyız. Eksik yapılan bir şey varsa bu eksiğin karşısında durmak bizim görevimiz ve sorumluluğumuz. Bizde bu görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu görev ve sorumlulukları yerine getirirken mücadele yöntemimiz nasıl olmalı, neleri göz önünde bulundurmalıyız, bunları da bu tür toplantılarda tartışıyoruz, konuşuyoruz” şeklinde konuştu.

İl Başkanı Enver Kiraz’ın ardından söz alan Yeşilyurt İlçe Başkanı Banu Sevil de “Örgütümüz yeni bir örgüt ve dolayısıyla arkadaşlarımız son derece hevesli ve istekli. Ben onlara son derece güveniyorum. Sorumluluk noktasında da ellerinden geleni yapacaklarına inanıyorum. Bizler ilçe teşkilatı olarak bu toplantı da eleştirilerinizi bekliyoruz. Bu hem partimiz hem de bizim için son derece önemli” ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na fezleke düzenlendiğini hatırlatan Ağbaba “Buradan dokunulmazlığı, insanlara her zaman bir tehdit olarak sunan hükümete bir çağrıda bulunmak istiyorum; Gelin başta Genel Başkanımız olmak üzere kimin ne dokunulmazlığı varsa herkesin dokunulmazlığı kaldırılsın, kimin neyi varsa ortaya dökülsün. Biz bu konuya insanlar için değil bir anlayış olarak bakıyoruz. Eğer dokunulmazlık olacaksa bu sadece kürsü dokunulmazlığı olmalıdır. Onun dışındaki her dokunulmazlığın kaldırılmasına CHP hazırdır. Eğer sizde hazırsanız sizin de korkunuz yoksa hodri meydan diyoruz. Meclis açık, gelin kaldıralım. Biz CHP olarak bu dokunulmazlık zırhının arkasına saklanmayacağız” diye konuştu.

Ağbaba, bir HDP’li vekilin Ankara’da 29 kişinin ölümüne sebep olan canlı bombanın cenazesine katılmasına da sert tepki göstererek “Geçtiğimiz günlerde Ankara’da 29 tane yurttaşımızın katledilmesine yol açan bir caninin taziyesine bir milletvekili gitmiş. Bunu buradan açıkça ifade etmek istiyorum biz böyle bir taziyeyi kabul etmiyoruz. O milletvekilini şiddetle kınıyorum. Kimse kusura bakmasın 29 insanın canına kastetmiş bir katilin taziyesine gidilmez, onun posterinin önünde de poz verilmez. O katilin, 10 Ekimde Ankara’da 104 insanı katleden Yunus Emre Alagöz’den hiçbir farkı yok. Ankara’da 29 masum insanı öldüren bir katili kutsamaya çalışıyorlar, bunu kabul etmiyoruz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Malatya’da, FTÖ’ye yönelik düzenlenen operasyonlarla ilgili de konuşan Ağbaba, “Malatya’da geçtiğimiz günlerde bir talimatla herkesin güvendiği, inandığı kişilere operasyon yapıldı. Bizim, o insanların fikrine, zikrine katılmadığımızı bütün Malatya biliyor ama biz her zaman olduğu gibi yine de hukuksuzluğu değil, hukuku savunuyoruz. Geçmişte nasıl ki İlker Başbuğ’a terörist denildiği zaman onun hukukunu savunduysak, bu günde diline, dinine, ırkına, mezhebine bakmadan hukuku savunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • bahattin dgn (8 yıl önce)
    Veli bey karınca gibi çalışıyor taziye ve malatya da iş adamlarına yapılan hukuksuz operasyon konusundaki açıklamalarına aynen katılıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Cesamin ÖZKAN (8 yıl önce)
    Cumhuriyet Halk Partisinin bu konuda tavrı zaten çok net. Ayrıca açıklama yapmaya gerekte yoktur. Veli Ağbaba çok kez gereksiz konulara gereksiz değinmelerle parti adına yanlış izlenim bırakmaktadır. CHP Malatya İl Başkanlığı ve güdümünde olduğu Veli Ağbaba ilk önce Malatya da CHP li Milletvekili sayısını ikiye çıkartmalı, Malatya'nın tek vekili sloganı ile övünç duyma bencilliğinden kurtulmalıdır. Malatya CHP İl örgütlenmesi Malatya'nın demogerafik koşullarına öncelikle uyumlu hale getirmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vekil sayısı 4 tü de 1 e mi indi ?
    0
    0
    Yanıtla