SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biz Bu Ayrımla Yetişmedik..'

A- A+ PAYLAŞ

Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı Prof. Dr. Hasan T. Fendoğlu, "Avrupa Birliği raporlarında Alevi ve Kürt kavramları üzerinde derinleşmeye çalışılıyor. Fakat Türkiye'nin böyle bir sorunu yok, Türkiye'de bir Alevi-Sünni ayrımı yok" dedi.

Konferans vermek üzere Malatya'ya gelen Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı Prof. Dr. Hasan T. Fendoğlu, Vali Halil İbrahim Daşöz ve Belediye Başkanı Cemal Akın'ı ziyaret etti.

Prof. Dr. Fendoğlu, Malatya Belediyesi'ni ziyareti sırasında Alevilik tartışmaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu olay yeni bir olay değil. Avrupa Birliği İlerleme Raporları'nda sürekli çıkıyor. Avrupa Birliği raporlarında Alevi ve Kürt kavramları üzerinde derinleşmeye çalışılıyor. Fakat Türkiye'nin böyle bir sorunu yok.

Türkiye'de bir Alevi-Sünni ayrımı yok. Hiç birimizin zihninde böyle bir şey yok. Çünkü Alevilik ne demek? Hz. Ali'yi sevmek demek. Tüm Sünniler Hz. Ali'yi çok seviyorlar. Ben bölgenin çocuğuyum ve biz hiç böyle bir ayrımla yetişmedik. Ne Kürt ayrımı gördük, ne de Alevi ayrımı gördük. 70'lı yıllardan sonra bir takım güçlerin Türkiye ile ilgili program ve planlarıyla ilgili ortaya çıkartılmış suni ayrımlardır. Böyle bir ayrım bizim içimizde halkımızda, Anadolu'muzda yok" diye konuştu.

Son olarak 6 Kasım 2007 tarihinde 2 bilgilendirme raporunun çıktığını hatırlatan Prof. Dr. Fendoğlu, "Bu konularda değerlendirmelerde bulunuyoruz. Yaklaşık 21 devlet biriminin insan hakları başkanları ile bir araya geldik. Çünkü koordine makamı biziz. Biz bunları sürekli konuşup müzakere ediyoruz, mütalaa ediyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız