SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz Bu Durumdan Rahatsızız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:55:40
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi ve Grup Sözcüsü Hurşit Kuşçu, Malatya Belediyesi tarafından yaptırılan çok amaçlı sosyal tesislerden 10 tanesinin bugüne kadar çeşitli dernek ve vakıflara tahsis edildiğini belirterek “Daha önce de çok amaçlı sosyal tesislerin dernek veya vakıflara tahsisine ilişkin görüşlerimizi belirtmiştik. Belediye olarak neden kendi projelerimizi hazırlayıp hayata geçirmiyoruz da tesisleri veriyoruz anlamış değilim. Biz artık bu durumdan rahatsız oluyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi,  Başkan Vekili Hasan Göğüs Başkanlığında gerçekleştirdiği Aralık ayı 2’inci oturumuyla, 2014 yılının son toplantısını yaptı. 2 oturumun gündemine Yeşilyurt’a katı atık depolama alanının aranması, MAŞTİ kavşağının güney ve kuzey yollarının birbirini karşılamaması, Mahkeme tarafından bozulan Karakavak İmar planının mahkeme kararına uygun hale getirilmesi gibi konular damga vurdu.

Erkenek’te Akaryakıt ve ticari alan talebine red

Pütürge ilçesi 167 adada bulunan ve resmi kurum alanı fonksiyonu kazandırılması istenen bazı parsellerle ilgili imar plan değişikliği talebi, komisyonunun çalışmalarını sürdürdüğü gerekçesiyle ertelenirken, Doğanşehir’e bağlı Erkenek Mahallesi’nde bulunan 1381 No’lu parsele, lokanta, market, akaryakıt ve LPG istasyonu yapmak amacıyla fonksiyon değişikliği içeren imar plan değişikliği ise planlama ve şehircilik ilkelerine aykırı olduğu gerekçesiyle komisyonun görüşleri doğrultusunda reddedildi. 

Battalgazi ilçesi İsmetiye Mahallesi’ndeki 3978 ada 5 No’lu parselin imar planının da ticari alan olarak değiştirilmesi yönündeki talep, ada bütünlüğünü bozduğu için,  Tecde Mahallesi 2469 adada bulunan bazı parsellerin imar planının, özel eğitim alanı olarak değiştirilmesini içeren talep de mekânsal planlar yapım yönetmeliğinde belirtilen büyüklükte olmadığı gerekçesiyle reddedildi.

Çöp depolama sahası aranıyor 

Yeşilyurt ve çevresinin harfiyat toprağı, inşaat ve yıkım atıklarının toplanması amacıyla yer aranmasının hal devam ettiği gerekçesiyle ertelenmesine karar verildi. 

Yollar birbirini karşılamıyor 

MAŞTİ kavşağını birbirine bağlayan kuzey ve güney yolların birbirini karşılamadığı gerekçesiyle hazırlanan ve yolları  birbirini karşılar hale getirilmesini amaçlayan imar planı değişikliği kabul edildi. 

Kuşak yolunun imar planında değişiklik

Toplantıda, Malatya kent merkezinin güneyinden geçen 50 metre genişliğindeki kuşak yolunun,  Malatya Belediyesi ve TOKİ ile ortaklaşa yürütülen Beydağı Kentsel Yenileme ve Dönüşüm alanının kuzeyinden geçtiği ve bir kısmının uygulanabilirliğin zor olduğu gerekçesiyle imar planında yapılması istenen değişiklik talebi kabul edildi.

CHP’li üye Günnur Tabel’in konuya ilişkin bir sorusun yanıtlayan İmar Komisyonu Başkanı Nevzat Aslan, “Orası eskiden 35 metrelik yoldu ve şu anda 50 metreye çıktı. 50 Metreye çıkınca ciddi kot farkları oluştu.  Bu kot farkları nedeniyle yapılaşmış alanlarda 15-20 metre istinat duvarları oluştu. Bu nedenle doğan sıkıntıları gidermek için imar planında değişiklik yapılması gerekiyor” dedi.

Pütürge İlçesi Tekederesi Mahallesi’ndeki 102, 105, 113 ve 113 No’lu adalarda bulunan bazı parsellere Hidroelektrik Santrali (HES) yapılacak olması nedeniyle imar planında değişiklik yapılmasını içeren talep ertelendi.

Çok amaçlı tesisler tartışma yarattı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, kamu kaynaklarıyla yaptırılan çok amaçlı sosyal tesislerin çeşitli vakıf ve derneklere tahsisine ilişkin aldığı kararlara bir yenisini daha ekledi.

Yaşam ve Spor Merkezi’nin yüzlerce metrekarelik alana yayılan açık spor tesislerinin bir kulübe günlüğü 41 TL’den devredilmesiyle başlayan tahsis işlemi, Tandoğan Mahallesi’ndeki Çok Amaçlı Sosyal Tesisin, Niyaz-i Mısri Vakfı’na verilmesiyle devam etti. Vakfın hazırladığı ‘Gençlerimiz Geleceğimiz’ adlı projeye de ortak olan Malatya Belediyesi, bu proje için Vakfa ayrıca 3 bin TL ödeyecek. 

Niyaz-i Mısri Vakfı’na devredilen çok amaçlı sosyal tesisle birlikte bugüne kadar 10 adet sosyal tesis, çeşitli vakıf ve derneklere verilmiş oldu.

Gündem maddesinin görüşülmesi sırasında söz alan CHP Grup Sözcüsü Hurşit Kuşçu, Malatya’nın kamu kaynaklarıyla yaptırılan çok amaçlı sosyal tesislerin birer birer derneklere ve vakıflara verilmesini eleştirdi. “Biz artık bu durumdan rahatsız oluyoruz’ diyen Kuşçu “Bu konudaki görüşlerimizi Sayın Ahmet Çakır’ın da olduğu bir meclis toplantısında daha önce dile getirmiştik. Her meclis toplantısında bir karar alınıyor. Biz artık bu durumdan rahatsızız. Biz neden belediye olarak proje hazırlamıyoruz da derneklerin projelerine ortak oluyoruz?”  diye sordu.

“Gençlik bonzainin etkisinde”

Kuşçu’yu yanıtlayan Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs ise “Hepinizin de bildiği gibi gençlik, bonzai ve eroinden son derece muzdarip. Uyuşturucu madde bağımlılığı had safhada. Gençliğimizi bu zararlı alışkanlardan kurtaracak bir takım çalışmalara katkı sunmamız gerekiyor. Bu vakıf da bu yönde proje hazırlamış. Proje kapsamında 3 bin TL de kaynak aktarılacak. Gençliğimiz için bu çalışmaların önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Göğüs’ün bu sözleri üzerine tekrar söz alan Hurşit Kuşçu ise “Dernekler Masası’ndan bu derneklerin hepsini aldım. Öyle iddia ettiğiniz gibi bir amaçları yok” diyerek itiraz etti.

Doğanyol Belediye Başkanı AKP'li Recep Gülbey ise, Kuşçu’ya tepki göstererek “Sizin görüşünüze ve ideolojinize yakın dernek veya vakıflar bu tesisleri talep etti de vermediler mi? Bu dernekler ve vakıflar halka hizmet etmeyen yerler olsa zaten bu tesisler verilmez. Asıl sizin sözleriniz beni rahatsız etti” diye konuştu.

AKP’li meclis üyesi Şefik Şengün de “Sizin görüşünüze yakın dernek veya vakıfların bu yönde bir talebi vardı da red mi edildi? Varsa onlar talepleri getirsinler onları da görüşelim” diyerek CHP’li üyeye çağrı yaptı. 

Gündem maddeleri arasında bulunan bazı konular çeşitli komisyonlara sevk edilirken, Büyükşehir Belediye Meclisi, 14 Ocak 2015 Çarşamba günü saat 14.00’de toplanmak üzere oturumu sona erdirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız