SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Biz Bu Filmi Seyrettik!..''

A- A+ PAYLAŞ

Şeker Fabrikasıyla ilgili söylediği sözler ve 3. OSB alanında ruhsatsız yapılandırmaya izin verdiği gerekçesiyle eleştirilen Belediye Başkanı Cemal Akın konularla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Akın, Şeker Fabrikası konusunda bazı insanların akıl karıştırdığını öne sürerek, yaşanan bu gelişmeleri Sümer Fabrikasında da yaşadıklarını söyledi. TSO Başkanı Mücahit Fındıklı’nın 3. OSB alanı ile ilgili olarak yaptığı açıklamalar karşı ise “Belediye olarak verdikleri izinlerin geçici olduğunu” belirtti.

HYDE PARK VAR MI?
Başbakan’ın Malatya'da daha önce yaptığı ziyaretteki diyaloğları hatırlatan Akın; “Yapılan ziyarette Başbakanımız ilimizde Hyde Park türü bir alan olup olmadığını sormuştu. Biz de 'Şeker Fabrikası Alanı var' dedik. Başbakanımızda 'bu alanı Belediyeye vererek Malatya halkına kazandıralım' demişti. Bizler Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve Şeker yönetimi ile görüştük. Ve girişimlerimizi başlattık. İlk başta girişimlerimiz sıcak olarak sürdü. Ancak bürokrasi yavaş işliyor. Derdimiz, yani isteklerimiz süratle karşılanmıyor.”dedi.

‘ÇIRPINMAMIZ BU ALANIN BİR KAÇ KİŞİYE VERİLMEMESİ’
“Biz bu arada Şeker Fabrikasının da kapatılmaması içinde fabrikanın geri kalan kısmının bizlere verilmesini istedik” diyen Akın, arazi konusunda şunları belirtti:

"Şeker Fabrikasının alanı belli. Bizler 80 dönüm arazinin yeteceğini düşündük, sonra bu miktarı artırdık. Arta kalan yeşil alanın da bizlere verilmesini istedik. Burada bizim çırpınmamız bu alanın birkaç kişiye değil herkese hizmet verilmesi.”

KAPATILMA DEĞİL, YERİNİ DEĞİŞTİRME
özellikle fabrikanın kapatılacağı söylemlerine tepki gösteren ve geçmiş dönemlerden örnek veren Akın, “Fabrikanın kapatılması söz konusu değil. Bizden önceki dönemlerde yazışmalar olmuş. Bu fabrikanın kapatılması değil yerinin değiştirilmesi konusunda olmuş. Son olarak bizler özelleştirmeler yoluyla bu fabrika kapatılacaksa bizler alarak çiftçiyi, nakliyeciyi, çalışanları mağdur etmeyiz dedik. Bizim bu çabalarımızdan bazı kişi, kurum ve kuruluşlar rahatsız oldu. Bizim çırpınmamız fabrikamızın çalışması yönünde. Bizim hedefimiz birkaç kişiye değil herkese hizmet etmesi” şeklinde konuştu.

‘BİZ BU FİLMİ İZLEDİK’
“Şeker Fabrikası gözünüzün önünde” diyen Akın, sözlerini “Ergenekon geçidinin olduğu bölümdeki alan fabrikaya gerekliyse değerlendirilir. Ama bize göre gereksiz. Malatya bu filmi seyretti. Malatya kamuoyunun bizlerle olmasını istiyorum. Sümer alanında neler olduğunu biliyorsunuz. Burada bazı yerlerin tapusunu 2 ay önce alabildik. Bu filmi seyrettik. Bu şekilde konuşanların ve konuşturanların gayesini biliyorsunuz. Ergenekon geçidinin arkasında bulunan alanı almak istiyorlar. Batıda kalan kısmı alıp, grup kurarak yer yapmak istiyorlar. Çalışan işçilerimizin aklını karıştırıyorlar. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bunu bilsinler. Herkesi yanlış bilgilendirmek istiyorlar. Aklın yolu bir. Bu şekilde netice alamayacaklar. Bu gerçekleri kamuoyuyla paylaşacağız. İhtiyacını Malatya’ya bırakacağız, geri kalanı ise fabrikaya bırakacağız” dedi.

ALANIN SATIŞI HENÜZ YAPILMADI
Akın, Eski Belediye Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi döneminde satışa çıkarılan Şeker Fabrikasının arazileri ile ilgili olarak ise şunları kaydetti:

“Satışa çıkan alan fabrikanın bulunduğu alan değil. Satışa çıkan kısım ile ilgili ihaleye girdik ve kazandık. Ama satışı yapılmadı”

BETON SANTRALİNE GEÇİCİ İZİN
Son günlerde 3. OSB için düşünülen alanda ruhsatsız yapılaşmaya izin verildiği yönünde TSO Başkanı Mücahit Fındıklı’nın yaptığı açıklamalara ise Akın, “Bu konuda yanlış anlaşılma var. Bizler beton santraline izin verdik. Bunu da geçici kararla verdik. Beton santralleri OSB, sanayi bölgelerinde kurulmak zorundalar. Bizler buraya tekrar ediyorum 3 yıllığına geçici izin verdik. 3 yıl sonra bunu kaldırabileceğiz. Bir kısım beton santrali sahibi arkadaşımız yanlış bilgilendirildi” ifadelerini kullandı.

BENZİN İSTASYONLARI
Akın, 3. OSB kurulacağı belirtilen alana benzin istasyonu yapılıp yapılmadığı yönündeki sorulara ise “Bizden Çevreyolu karşısındaki alan için izin istediler izin vermedik. Cihadiye Köyü civarında izin verdik. 3. OSB alanı olarak düşünülen 1. OSB'nin bittiği, 2. OSB'nin karşısı hava alanı yolunun gidiş istikametinin sol tarafı bir kısmı imar planı alanında bir kısmı da mücavir alanımızda kaldığından mülkiyet sahiplerinin dönem dönem talepleri ilgili birimlerce değerlendirilerek gereği yapılmıştır” yanıtını verdi.

KANUN NE DİYOR
Konuyu kanunlarla açıklayan Akın şunları kaydetti:

“Belediyemiz İmar İşleri Müdürlüğü 3194 saydı imar kanunu, meclis kararlan, Belediyeler Tip İmar Yönetmeliği, alman encümen kararları, TMMOB yasası, yargı kararlan gereğince müracaatlar incelenmiş Malatya - Havaalanı istikametinde şayet 3. OSB yapılsa dahi maksada aykırılık arz etmeyecek şekilde mevzi imar planı hazırlatılarak 3 adet yapı ruhsatı tanzim edilmiştir.

Güzergahta hiç bulunmayan 2 adet benzin istasyonuna, 30.12.2004 tarih ve 364/13 cilt/sahife yine aynı tarihte 365/07 cilt/sahife no’su ile yapı ruhsatlan tanzim edilmiş. Güzergah üzerinde olmayan yaklaşık 600 mt içerde geçici müsaade ile beton santraline müsaade edilmiştir.”

DEĞERLENDİRMELER
“İlimiz hızla gelişmekte Belediyemize yatırım maksatlı ruhsat talepleri yoğun olmaktadır” diyen Akın, “Diğer illerde emsal uygulamalarda imkanlar dahilinde takip edilerek asgari hata ile durum değerlendirmeleri yapılmaktadır. Hazırlanan ruhsatlar yasalar doğrultusunda olma zorunluluğundan ötürü keyfî ruhsat tanzim etmemiz mümkün değildir. İlimizde inşaat - imar faaliyetleri takdir edilmelidir ki yoğundur. Bu durumu engellemeden işsizlik açısında lokomotif durumunda olan inşaat sektörüne engel olmak yerine katkı sağlayarak şehrimizin gelişmesine sebep olmaktayız” şeklinde konuştu.

RUHSATLARIN İPTALİ YETKİSİ MECLİS’TE
3. OSB’nin alanının belli olmadığının altını çizen Akın, TSO Başkanı Mücahit Fındıklı’nın Belediyeye yönelik yaptığı eleştirel açıklamalara ise şu yanıtı verdi:

“3. OSB’nin böyle bir yeri yok. Sınır yok. Karayoluna kadar uzayıp uzamayacağını bilmiyoruz. TSO ile devamlı beraberiz. Bu arkadaşlarımızın sohbetler esnasında da konuyu bana getirdiklerini hatırlamıyorum. Ruhsatların iptali Belediye Başkanını şahsı ile alakalı değil. Burada kararı meclisi verir. Tasarrufta meclisindir. 1. OSB’nin içinde de benzin istasyonu var.”

HABER: Yorum Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız