SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz Bu Kadarını Yaptık!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:45:15
A- A+ PAYLAŞ

THY’de dağıtılan kayısının ikinci kalite olduğuna dair yapılan tartışmalara cevap veren AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Bu tartışma CHP’nin muhalefet anlayışına benziyor” dedi. 

Vuslat TV’de katıldığı Gündem Özel programında sorulara cevap veren Çalık, 2013 yılının ilk günlerinden bu yana THY’nin tüm uçuşlarında yolculara Malatya kayısısı ikram edilmesiyle ilgili olarak, projenin maddi boyutunun yüzde 75’ini THY’nin yüzde 25’inide Malatya Pazarı şirketinin karşıladığını belirtti. Çalık, “Yapılan görüşmelerde ikinci sınıf kayısı koyalım dediler çünkü THY veriyor bunun parasını. THY bizden kayısıyı para ile alıyor hem de bizim adımıza yolculara dağıtıyor. İçine giren kayısının 1 numara veya 2 numara olması önemli değil, tabi ki gönül arzu eder ki en iyi kayısıyı koyalım ama bunun içinde ciddi bir bütçe ayırmak lazım” ifadelerini kullandı.

Malatya kayısısının 2013 yılının sonuna kadar THY’de uçacağını ifade eden Çalık, “Biz bu kadarını yaptık, hani kayısının ebadını beğenmeyenler var ya işte onlar 1 numarasını getirip koyacaklar. Onlar bu konuda sorumluluk almalılar, bizim aldığımız sorumluluğun çok başarılı bir iş olduğunu düşünüyorum. Kayısı paketlerini hazırlayan firma ile devamlı görüşüyoruz, şimdi paketlerin içinden daha kaliteli kayısı çıkıyor” şeklinde konuştu.

Tartışmaları CHP’nin muhalefetine benzeten milletvekili Çalık, “Alternatif üretmeden, çözüm üretmeden olmamış diyorlar. Yıllardır THY’de kayısı dağıtılsın diyorsunuz, çıkarıyoruz bu seferde eleştiriyorsunuz. Hani derler ya “meyve veren ağaç taşlanır” bizim kayısımızın da taşlanması çok doğal. Biz iyi bir iş başardık, bu başarı Malatya’nın başarısıdır” dedi.

SİVAS YOLUNDA İNCELEME

Bu arada hafta sonunda Malatya'da incelemelerde bulunan ve Pazartesi günü İstanbul'a giden Milletvekili Öznur Çalık'ın, Malatya'daki temaslarına ilişkin olarak iha'nın Salı günü servise koyduğu habere göre, Çalık, Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi ile yapım çalışmaları başlayan Malatya-Sivas duble yol çalışması ile Hekimhan-Kuluncak Karayolu üzerinde incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, Malatya-Sivas Duble Yol çalışmalarının ihale süreçlerinin tamamlanarak yer teslimlerinin yapıldığını belirterek, “İhale iki kısımda yapıldı. İlk bölümde 1 hafta önce işe başlandı. 3 yıllık bir zaman kesimi içerisinde Malatya’dan Sivas sınırına kadar 108 kilometrelik kısmı bölünmüş yol haline getirme hedefimiz var” dedi.

Milletvekili Çalık, “108 kilometrelik yolun ilk kesimi olan 54 kilometrelik yerin ihalesi yapıldı ve 84 milyon TL bedelle ihale edildi. 2016 sonu itibariyle Malatya’yı Kuzey’e bağlayacak olan en önemli yol güzergahımız 108 kilometrelik yolu Malatya’yı Sivas'a bağlayacağız” dedi.

Yol çalışmaları esnasında 3 kilometrelik bir kısalma da olacağını, yol kalitesinin artması ile birlikte Malatya-Hekimhan arasının 45 dakikaya ineceğini belirten Çalık, “Tohma Köprüsünün yanına yeni bir köprü yapılacak. Proje ihalesi ile ilgili çalışma sürüyor. Sarsap Tüneli yeniden yapılacak. Sarsap Tüneli’nin yanına ikinci bir köprü daha yapılacak” şeklinde bilgi verdi.

Çalık beraberindeki Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi ile birlikte daha sonra Hekimhan-Kuluncak Karayolu üzerinde inceleme yaptılar. Çalık, “Hekimhan-Kuluncak arasındaki karayolunun proje ihalesini yaptırdık. 27 kilometrelik yolun projesi bitmiş durumda. Bu yolu yatırım programına almadan işe başlayacağız. Karayolları en az bu yıl içinde 5-6 kilometrelik yolu yapmasını istiyoruz. Kuluncak, 10 metre genişliğindeki yola kavuşacak diye ümit ediyorum” diye konuştu.

Çalık ve beraberindekiler daha sonra Kuluncak ilçe merkezine geçti. Çalık burada vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız