SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biz Bu Meclisi Tercih Ettik' Deyince

A- A+ PAYLAŞ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın 'Biz bu Meclis'i tercih ettik, başka bir tercih ortaya koymadık' şeklindeki sözlerine diğer milletvekilleri sert tepki gösterdi. Komisyon üyesi milletvekilleri, 'Bu Meclisin alternatifi yoktur' diyerek Kaplan'dan sözlerini geri almasını istedi.

Hazine Müsteşarlığı, BDDK, DPT, TUİK, GAP ve SPK bütçelerinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın sözleri sert tartışmalara neden oldu. Komisyonda söz alan Kaplan, GAP bölgesine yönelik yatırımların yetersiz olduğunu savunarak, bu yöreye özel bir kalkınma planı uygulanması gerektiğini söyledi. Kaplan, bölgede yaşanan ekonomik sıkıntıları dile getirerek, GAP bölgesinde kalkınma projelerine ağırlık verilmesini istedi. AKP İzmir Milletvekili Tuğrul Yemişci, Kaplan'ın sözlerini, 'Biraz doğruları söyleyin' ifadeleriyle eleştirdi. Bunun üzerine Kaplan, burada bulunmasının herkes için bir şans olduğunu söyleyerek, bu meclisi tercih ettiklerini ifade etti. Kaplan, "Ben burada günde 10 saat sizinle bu konuları tartışabilirim. Bu meclis ağlama duvarı değil, biz buraya sorun çözmeye geldik. Halkımız ve biz burayı tercih ettik, başka bir tercih ortaya koymadık" dedi. Bunun üzerine AK Parti, CHP ve MHP milletvekilleri, Kaplan'ın sözlerine sert tepki gösterdi. CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanğlu, "Buranın alternatifi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti'nde tercih edilecek tek meclis vardır" diye konuştu. Milletvekilleri, Hasip Kaplan'a hangi meclisin yerine TBMM'yi tercih ettiğini sorarak sözlerini düzeltmesini istedi. Tartışmalar Komisyon Başkanı Sait Açba'nın araya girmesiyle son buldu.

Kaplan'ın ardından söz alan CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, Kaplan'ın niyetini aşan bir ifade kullandığını söyledi. TBMM'de bulunan milletvekillerinin hepsinin Türkiye için bir şans olduğunu söyleyen Özyürek, "TBMM demokrasinin kalbidir. Buranın da bir alternatifi olamaz. Demokrasi içinde görev yapmak isteyen herkes, halktan destek alarak buraya gelir. Bunun dışında bir alternatif olamaz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız