SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz Bu Millete Aşığız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:48:41
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'da katıldığı toplu açılış töreninde halka hitap etti. Erdoğan, başkanlık sistemi için vatandaşlardan destek isteyerek, “Şimdiki sistem yamalı bohça, bundan bir şey çıkmaz. Mevcut sistem artık bize dar geliyor, 400’ü verin bunlardan kurtulalım” dedi. 

Elazığ İzzetpaşa Meydanı’nda düzenlenen ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılan 39 şantiyede bulunan 7 bin 634 konut, 5 ilkokul, 3 lise, 3 hastane, 5 ASM, 2 eczane, 7 cami, 5 ticaret merkezi, 160 kişİlik pansiyon, 2 büfe, 2 kütüphane, 9 spor salonu, sevgi evi, 9 karakol, hükümet konağı restororasyonu ile uygulamaları başlayan projelerin toplu açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Törende Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Vali Ömer Faruk Koçak ile Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Lütfi Elvan’ın yaptığı açılış konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan halka hitap etti.

YAZICIOĞLU’NUN ANNESİ İÇİN RAHMET DİLEDİ

Erdoğan, konuşmasına Muhsin Yazıcıoğlu’nun annesine başsağlığı dileyerek başladı. Erdoğan, “Açılışını yaptığımız 2 katrilyon 754 trilyon tutarındaki 50 kalem ve eserin hayırlı olmasını diliyorum. Kardeşlerim, bu gece ebediyete intikal eden değerli kardeşimiz merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun anneleri Fidan hanıma Allah’tan rahmet diliyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 71’lik oy oranı ile bizi destekleyen Elazığlı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Gakkoşlar bizi mahçup etmedi inşallah biz de onları mahçup etmeyeceğiz. Bize kucak açtınız; bizim de kollarımız, gönlümüz, yüreğimiz sonuna kadar size açık olacaktır. Gakkoş her kese gakkoş demez. Gakkoş her kese bu şekilde yüzde 71 destek vermez. Mazluma yumuşak, zalime sert olan Gakkoş elbette buna önem verir. Elazığ’a son gelişimin üzerinden 11 ay geçti. Teşekkür için yeniden geleceğimi söylemiştim. Aramızdaki muhabbeti anlatmak için başka söze gerek yok. Sizler yanımızda olduğunuz sürece bize durmak, yorulmak yok. Allah birliğimizi beraberliğimizi yol arkadaşlığımızı daim etsin. Bugün burada toplu açılışlarımızı yapıyoruz. Elazığ gelişerek devam ediyor, daha da güzelleşecek inşallah. Tüm bu eserlerin Elazığ’a hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Kardeşlerim hatırlayın ne diyorduk biz ‘Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece’ elhamdulillah dün cumhurbaşkanlığı külliyesinde 17 bilim adamları ile bir aradaydık. Kendileriyle son günlerde tartışma konusu olan başkanlık sistemi, yeni anayasa, yeni Türkiye’yi konuştuk. Onların değerlendirmelerini dinledim” diye konuştu.

BAŞKANLIK SİSTEMİ İÇİN DESTEK İSTEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ’daki konuşmasında halktan başkanlık sistemi için destek istedi. Erdoğan, “Elazığ’da da sizlerle bu konuda dertleşmek hasbihal etmek istiyorum. Bizim milletimiz, Gakkoşlar ağaç kovuğundan çıkmış değil, bizim devletimiz de sınırları cetvelle çizilmiş bir devlet değil, devletimiz lütufla kurulmuş bir devlet değil; biz binlerce yıllık bir tarihe sahibiz. Mevcut sistem artık bize dar geliyor. Türkiyenin daha hızlı hareket etmesini sağlayacak bir yönetim sistemine ihtiyacı var, bunun adı da başkanlık, liderlik sistemidir. Bu ülkede oynanan oyunları biliyorsunuz. Biz de bir karar aldık ve millete gideceğiz diyerek size geldik. Siz de 10 Ağustos’ta gereken cevabı gereken yere verdiniz. Davulu seçtiğiniz kişinin boynuna asıp tokmağı sorumsuz insanların eline verirseniz, bu sistem yürümez. Ülkemizde 1960 Anayasası’yla böyle bir sistem kuruldu, bu sistem huzur getirmedi. 15-16 ayda bir değişen hükümetleri getirdi, böyle bir ülkede istikrar refah olur mu?” ifadelerini kullandı.

“ŞUANKİ SİSTEM YAMALI BOHÇA BUNDAN BİR ŞEY OLMAZ”

Erdoğan konuşmasında şuan Türkiye’de olan sistemi yamalı bohçaya benzeterek bir an evvel bu sistemin değişmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, “Siz bize vekalet verdiniz, biz de buna layık olmaya çalışacağız. Şuanki sistem yamalı bohça, bundan bir şey olmaz. Bu çarpıklık düzelmez. Bizim milletimize yeni anayasa sözümüz var. Bunun için mecliste komisyon kurduk. Bizim partimizin dışındakilerle bir yere varamadık. Hiçbir şeye yanaşmadılar. Şimdi diyorum ki 400’ü verin yeni Türkiye’ye kuralım. 400’ü verin başkanlık sistemini getirelim, yeni anayasayı yapalım, çözüm sürecini tamamlayalım. Kardeşlerim hayatları boyunca bu milletin, ülkenin geleceği için taş üstüne taş koymadıkları için hayırlı her işi de engellemeye çalıştılar. Seçime kadar bana konuşma yasağı getirdiler. Sen kimsin ya. Şu anda bu kardeşiniz cumhurun göreve getirdiği biridir. Cumhur kim, halk halk, millet” şeklinde konuştu.

“MİLLETE HİZMET AŞKTIR, BİZ BU MİLLETE AŞIĞIZ”

Millete hizmet etmenin aşk olduğunu belirten Erdoğan, bu millete aşık olduklarını söyledi. Erdoğan, “Millete hizmet bir aşk işi, biz bu millete aşığız. Gakkoş ne güzel demiş, bu aşk bu ateş herkese sarmaz onun için milletim de bu görevi herkese layık görmez. Ben yeni Türkiye, yeni anayasa, başkanlık sistemi, çözüm süreci derken kafamda da, kalbimde de sadece büyük Türkiye hayali var, milletimin müreffeh hedefi var, 2023 hedefi, 2071 vizyonu var. Biz bugün varız yarın yokuz, ama bu millet inşallah ilelebet yaşayacaktır. Sultan Alparslan 1071’de kapıları açtı biz de hedef koyduk hedefimiz 2071. Hedef koyacaksınız. Hedefimizi koyduk ve Allah’ın izniyle yürüyoruz. Nereden nereye geldik. İktidar olduktan sonra adım adım hedeflerimizi gerçekleştiriyoruz. Her şey ortada nereden nereye geldik” dedi.

“DEDEMİZ KARADAN GEMİLERİ YÜRÜTTÜ, BİZ DE DENİZİN ALTINDAN MARMARAYI YÜRÜTÜYORUZ”

Konuşmasında Fatih Sultan Mehmed Han’ın gemileri karadan yürüttüğünü belirten Erdoğan, kendilerinin de bu ecdada yakışır şekilde denizin altından Marmaray’ı yürüttüklerini söyledi. Erdoğan, “Fatih karadan gemileri yürüttü, biz de denizin altından Marmarayı yürüttük. Bitmedi denizin altından Avrasya tünelini yapıyoruz, o da bitmedi Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yapıyoruz. Yeni Türkiye bu işte. Birileri bizi çekemiyor. Daha çok çalışacağız ve daha çok çekemeyecekler. Birileri bizi ayaklarımızdan çekiyordu, artık çekemeyecekler. Kendi geleneklerimize göre sistemimizi kurarız. Çünkü biz tarih boyunca bunu yaptık yine yaparız. İlla ABD’deki sistemi almaya mecbur değiliz, arı gibi her çiçekten bal alırız ve kendi sistemimizi kurarız. Özal, Demirel, Erbakan, Türkeş, Yazıcıoğlu başkanlık demişti ama onlardan sonra gelenler bunu inkar ediyor. Türkiye için başkanlık sisteminin tam zamanıdır. Bizim teklifimize karşı çıkanlara bakıyoruz sadece iftira atıyorlar. Selin ağzı tutulur, elin ağzı tutulmaz. Bunların ağzın tutulmuyor. İş yok sadece laf var bunlarda. Onun için biz teklifimizi milletimize yapıyoruz, Gakkoşlara yapıyoruz. Biz dilekçemizi millete veriyoruz. Kabul ederse başımız gözümüz üstünde yeri var. Etmezse bu karara da saygı duyar hizmete devam ederiz. Ben biliyorum ki milletimiz de bunu istiyor. Gelin 7 Haziran seçimlerini yeni Türkiye, yeni anayasa, başkanlık sistemi ve çözüm süreci ile beraber ülkemiz tarihinde bir milat yapalım. Kendi oyumuzla ilk cumhurbaşkanını seçtiğimiz gibi 7 Hazirandan sonra ilk başkanınızı da siz seçin, 7 Haziran’da bunu yapacak bir meclis oluşturun” şeklinde konuştu.

“ÇÖZÜM SÜRECİ İNSANLARIN GEÇMİŞTE İHMAL EDİLEN HAKLARININ TELAFİSİNİ SAĞLAYACAK”

Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Erdoğan şunları söyledi:

“Çözüm süreci kesinlikle bir al ver meselesi değildir, bu süreç bölgede yaşayan insanların geçmişte ihmal edilen haklarının telafisini sağlayacak. Türkiye’nin güçlü yürümesi geleceğine güvenle bakması için gereken huzuru ortaya koyacaktır. Sizler yıllardır terörün, çatışmanın, huzursuzluğun yanı başında yaşıyorsunuz. Gakkoşların mertliği sayesinde Elazığ’a terör ayak basamadı, ama çevrenizde yanan ateşe de şahitlik ettiniz. Sevdiklerinizin acısını bir daha yaşamayın diye bu süreci başlattık ve kararlılıkla devam ediyoruz. Anaların feryatları ile yüreklerimiz dağlanmasın diye ciddiyetle üzerinde duruyoruz. Ama bu süreçte tutulmayan sözleri de biliyoruz. Bölücü terör örgütü, onun parlamentodaki uzantıları, 6-7 Ekim’de olanları biliyorsunuz, Silopi, Cizre’de yaşananları biliyorsunuz. Suratlarında maskeler, etekleri giymişler güya tanınmayacaklar, kaldırımları söküyorlar polise saldırıyorlar, araçları yakıyorlar, dükkanları yakıyorlar, utanmadan sıkılmadan bunun adına özgürlük direniş diyorlar. Bunun neresi direniş, bunun neresi özgürlük, bu ülkenin huzuruna kastettiler. Milleti sokağa dökmeye davet ediyorlar böyle bir şey olur mu? Bunun yeri parlamentodur. Gençleri pantolon yerine etek giydirmek süretiyle suratına da maske takarak araçları esnafın dükkanını yakmaya gönderemezsiniz. Bunu yapıyorsanız bu ihanettir. Bunlar benim Kürt kardeşlerimin temsilcileri değildir. Bu oyunu 7 Haziran’da siz bozacaksınız. Çözüm süreci budur. Biz devleti idare etme sorumluluğumuzu biliyoruz. Rotamız planımız var. Her şeyi sineye çekmeyeceğiz. Milletimizin boynunun çekilmesine müsaade etmeyiz. Sürecin içinde yer alan herkesin aynı iradeyi göstermesi gerekmektedir. Sokakları terörize ederek hiç kimse bir şey elde edemez. Türkiye 30 yıldır bu yolu denedi, bu yolun çıkar yol olmadığı görüldü. Şimdi aklı selim ayrı bir yolu deniyoruz. Bu yoldan döneni milletimiz de tarihimiz de affetmez”.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreninin ardından mitingde kendisi ile görüşmek isteyen kadınlarla görüşerek yakından ilgilendi. Alandan çıkarken bir gazetecinin 'Alanı nasıl buldunuz' sorusuna Erdoğan, "Muhteşem buldum, her zaman ki gibi Gakkoşlar sandıkta da meydanda da üzerine düşeni yaptılar" diye cevap verdi. 

Daha sonra 8. Kolordu Komutanlığı'na geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar'ı ziyaret etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız