SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biz Daha İyi Biliriz.. Bu Olmadı'

A- A+ PAYLAŞ

Almanya- Hamburg Malatyalılar Derneği Başkanı Mevlane Çamur, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir süre önce hemşehrimiz merhum İsmet İnönü’ye Hitler benzetmesi yapmasıyla ilgili eleştirilerde bulundu ve “Biz Avrupa’da yaşayanlar Hitler’i Başbakanımızdan daha iyi biliriz. Nasıl katliamlar ve soykırımlar yaptığını daha iyi biliriz ve yanlış bir benzetme yaptığını hatırlatma gereği duyduk.”dedi.

Yönetim kurulu adına açıklama yapan Çamur, derneklerinin Avrupa’daki 4 Malatyalı derneğinden biri olduğunu, eğitim hizmetleri önde olmak üzere faaliyet göstermeyi hedef edindiklerini, her siyasiye eşit mesafede duran bir anlayışla çalıştıklarını söyledi.

Dernek başkanı Çamur, “Malatya’mızın bağrından yetişmiş merhum bir devlet adamı, yani Malatya tanımıyla İsmet Paşamız için, sayın başbakanımızın yaptığı Hitler benzetmesi bulunduğu makama yakışmamıştır. Hamburg Malatyalılar Derneği olarak o benzetmeyi talihsiz bir açıklama olarak gördük ve özür bekledik. Ama maalesef İstanbul’da düzenlenen Malatya Gecesi’nde de özür dilenmemiş, aksine şov yapılmak istenmiştir. İsmet İnönü’yü, Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarından, Malatya’mızdan çıkan iki cumhurbaşkanından biri, büyük devlet adamı olarak anlattık çocuklarımıza. Gecelerimizi ve toplantılarımızı Atatürk, İnönü ve Özal posterleri ile süsledik her zaman. Ölmüş bir devlet adamının arkasından konuşmanın dinen de uygun olmadığını sayın başbakanımıza hatırlatmak isteriz. Biz Avrupa’da yaşayanlar Hitler’i Başbakanımızdan daha iyi biliriz. Nasıl katliamlar ve soykırımlar yaptığını daha iyi biliriz ve yanlış bir benzetme yaptığını hatırlatma gereği duyduk.”dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız