SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz Daha Önce Belirlemiştik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:45:36
A- A+ PAYLAŞ
 
Girmana Belediye Başkanı Kaya Akgül, Hekimhan’da kutlanacak festival ile Girmana Şenliği'nin tarih olarak çakışmasının kendilerinden kaynaklanmadığını söyledi.
 
25 Ağustos 2012 günü kutlanacak 3.Girmana Kültür ve Dayanışma Şenliği'ne davet amaçlı ziyaretlerini sürdüren ve bu kapsamda Malatya Araştırmalar Derneği Başkanı Kemal Deniz’i ziyaret eden Girmana Belediye Başkanı Kaya Akgül, burada yaptığı açıklamada, Hekimhan’da kutlanacak festival ile Girmana Şenliğinin tarih olarak çakışmasının kendilerinden kaynaklanmadığını belirterek, Girmana Kültür ve Dayanışma Şenliği’nin 3 yıldır yaklaşık aynı dönemlerde düzenlendiğini, Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivalinin tarihini belirleyenlerin buna dikkat etmediğini, ayrıca 25 Ocak 2012 tarihinde Kaymakam Nurettin Dayan’ın makamında Belediye Başkanlarının bulunduğu toplantıda 25 Ağustos 2012 tarihini ilan ettiklerini söyledi.
 
Kocaözü Belediye Başkanı Gani Karaca ve Kurşunlu Belediye Başkanı Necati Benli ile birlikte bir açıklama yapan Girmana Belediye Başkanı Kaya Akgül, “Daha önce kutladığımız Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali ilgili yapılan hazırlık çalışmalarında Kaymakamlık başkanlığında ilçe belediye başkanı ile Belde Belediye başkanları, İlçe ile ilgi faaliyette bulunan tüm Dernekler, Köy ve Mahalle muhtarları ortak toplantı yaparak Tertip Komitesi oluşturarak çalışmalar bu şekilde yürütülürdü. Bu birliktelik Hekimhan’ın bütünlüğünü sergiler ve çalışmaların ilçemize halkımıza daha faydalı olduğu ortaya çıkardı. Uygulamaya geçildiğinde hiçbir ayrımın yapılmadığı gözlenir, Hekimhan ve Hekimhanlı bundan yararlı sonuçlar alırdı.
 
Hekimhan’ın kültürel değerlerini tanıtma ve anlatma adına araştırmalar yapılarak Hekimhanlıların bunlardan yararlanması, kültürel değerlerine sahip çıkması sağlanırdı. Gerçekten örnek çalışmalar yapar, ilçemizi dünyaya tanıtırdık. 24-25 Ağustos günleri kutlanacak olan Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali şimdi adeta belli bir kesimin festivali durumuna getirildi. Belli bir kesimin festivali sahiplenip, diğer bir kesimin ötelenmesi ilçemizde ve beldelerimizde hissedilir bir şekilde üzüntü yaratmıştır” dedi. Girmana’da Cumartesi günü düzenlenecek şenlikle ilgili bilgiler veren başkan Kaya Akgül şöyle devam etti: 
 
“Biz yine her kesimi kucaklayan duygu ve düşünceler doğrultusunda, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan, birilerini ötekileştirmeden, vatanın birlik ve bütünlüğüne kastedenler hariç, tüm Hekimhanlıları, Malatya’da yaşayan tüm halkımızı 25 Ağustos 2012 Cumartesi saat 18.00’de başlayacak şenliğimize davet ediyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız