SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biz de Bekliyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

TFF 2. Lig 4. Grup takımlarından Malatyaspor'da gözler 8 Ağustos'ta yapılacak olan olağanüstü genel kurula çevrilirken, takımın teknik sorumlusu Mustafa Taşar, kulüplerin en büyük yapı taşının yönetim olduğunu ve Malatyaspor'da yönetim sürecinin biran önce oluşması gerektiğini söyledi.

Taşar, yeni sezon hazırlıklarını sabahları kondisyon akşamları ise teknik ağırlıklı çalışmalarla sürdürdüklerini ifade ederek, "Sezon hazırlığı dönemini yapılması gereken şekilde yapıyoruz. Tabi bu arada futbolcular arasındaki uyum sorununu da çözmeye çalışıyoruz. Alt yapıdan alınan futbolcular, geçen sezon şans bulan futbolcular ve eski futbolcular arasındaki uyumu güçlendirmeye çalışıyoruz. 10 güne yakın süren çalışmalarımız iyi geçiyor. Kamp dönemi boyunca hiçbir sorun yaşamadık. Futbolcu arkadaşlarımız büyük özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Ben buradan hepsine teşekkür ediyorum. Ama bunun yanında birçok sıkıntı aynı şekilde takım içerisinde devam ediyor ve bununla ilgili gelişmeleri bekliyoruz" dedi.

FUTBOLCULAR YÖNETİM OLUŞMASINI BEKLİYOR
Yönetimin bir kulüp için her şey olduğunu ve Malatyaspor'da bunun boşluğunun sıkıntıya neden olduğunu söyleyen Taşar, "Kulüplerin en büyük yapı taşı yönetimlerdir. Yönetim olmadan birçok şeyi yapma şansınız yok. En ufak harcamadan başlayıp, en doğru kararları yönetimler verir ve bunun yanında da kulübün yönetimini sağlarlar. Şuanda bulunduğumuz konumda Malatyaspor bunun boşluğu içerisinde bulunuyor. Malatyaspor'da bu sürecin biran önce oluşması gerekiyor ama bir türlü oluşmadı. Geriye dönüp baktığımızda Malatyaspor bu konuda rekor kırmıştır. Bu gelinen nokta Malatyaspor'un son noktası olarak görünüyor. Elimizdeki mevcut kadro bu grup için iyi bir potansiyele sahip. Bu takıma bir iki takviyeyle daha kadroyu güçlendirebilirsiniz. Ancak bütün futbolcular bir yönetimin oluşmasını bekliyor. Çünkü futbolcular o kadar zor dönemler geçirdiler ki, özellikle güven konusunda büyük sıkıntı yaşıyorlar. Bu grupta çok büyük meblağlara gerek kalmadan kadro kurulabilir. Şuanda Malatyaspor'da sıfır ve sorunsuz bir takım var. Dışarıda büyük bir borç sorunu var, ama bugün ki kadroda sorun yok. Bugün gelinen noktaya baktığımızda Malatyaspor zaman konusunda her zaman hata yapmış durumdadır. Birçok şey gerçekleşecek ama futbolcular bizlerin konuşmalarıyla ikna olmuş durumdalar. Bu sıkıntılı süreçte çalışmalara futbolcular hiçbir şey yansıtmadılar. Buradan onlara tekrar teşekkür ediyorum. Ama bu 8 Ağustosa kadar bu süreç nasıl geçer, bunu bizde bekliyoruz. Eğer 8 Ağustos'ta karar verilecek bir durum olmazsa belki de Malatyaspor'u çok daha büyük sıkıntılı günler bekleyecek. Çünkü birçok futbolcu ailesini geçindiriyor. Onlarda ekonomik durumlarını düşünmek zorundalar. Eğer bir yönetim oluşmazsa birçok futbolcunun buradan ayrılma gibi bir durumları söz konusu olacak" diye konuştu.

MALATYASPOR'DA HİÇBİR ŞEY ZAMANINDA YAPILAMAMIŞTIR
Taşar, futbolcular ile sürekli konuştuklarını ve saha içerisine sorunları yansıtmamaya çalıştıklarını kaydederek, "Profesyonelliğin gerektirdiği bir anlayış var saha içerisinde ve bunu yapmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar sahaya sorun yansımıyor. Futbolcular geliyor bizlere ve sorunlarının çözümü noktasında konuşuyoruz. Ancak bu süreç 8 Ağustosa kadar devam eder. Biz futbolculara bu süreye kadar güven verebildik. Ama karamsarlık ve güven sorunu sıkıntı oluşturuyor. Genç futbolcumuz Olcaytu son olarak
kamptan ayrıldı. Biz kendisiyle konuştuk ve bizlere yaşadığı sorunları anlattı. Geçmişler ilgili birçok sorun yaşadığını söyledi ve kendisini ikna edemedik. Neticede birkaç oyuncu daha bu süreçte ama onlar kongreyi bekliyorlar. İnşallah her şey zamanında iyi olur. Ancak o zaman bugünse artık Malatyaspor için bir şeyler yapılmalıdır. Malatyaspor'un elinde bir takım olduğunu ve bunun değerlendirebilmek için bir yönetimin oluşması gerektiğini herkes bilmelidir. Ama bu zaman her zaman için Malatyaspor'da problem olmuş ve hiçbir şey zamanında yapılamamıştır. Ben bir kez daha tekrarlıyorum, 8 Ağustos Malatyaspor'un en önemli karar günü olacaktır. İnşallah bu süreç iyi bir şekilde atlatılır" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız