SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz de Çalışma Başlatacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:55:13
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü'nden 3 kişilik bir teknik heyetin, toplanan atıkların dönüştürülmesiyle kazanılan enerjinin ısıttığı kent olarak da bilinen İsveç'in Linkooping kentindeki geri dönüşüm tesislerinde inceleme yaptı.

Avrupa Birliği (AB) süreci kapsamında biogaz ve geri dönüştürülebilir atıkların kaynağından ayrıştırılması ile ilgili farkındalığı yaratmak amacı Türkiye ve İşveç yerel yöneticilerinin bir araya gelerek bilgi alış verişinde bulunduğu TUSELOG Projesi kapsamında Malatya Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğünden 3 kişilik teknik bir heyet İsveç’in Linkoping kentinde incelemeler yaparak Malatya’ya döndü. 

İncelemeleri ile ilgili olarak bilgi veren Malatya Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Ahmet Özer, “Karşılıklı bilgi alış verişinde bulunmak ve geri dönüşüm tesislerinde incelemeler yapmak üzere, Burdur, Erzincan ve Karaman belediyelerinin yetkilileri ile birlikte Linkoping kentinde 1 hafta süreyle incelemeler yaptık. Kentin önemli bir özelliği de, atıkların geri dönüşümünden kazanılan enerjiyi hemen her alanda (ısınma- aydınlatma hatta, yolların buzlanmasını önlemek için yollara bile kalorifer sistemi kurulmuş) kullanıyorlar. Ayrıca, elde edilen biogazlarla araçların yakıtlarını karşılıyorlar. Şehirde, benzin- mazot gibi yakıt yok denecek kadar az. Tesislerde yaptığımız incelemeler ve görüş alış-verişlerinden çok önemli kazanımlarımız oldu. Kaynağından ayrıştırma işlemini tüm aileler benimsemiş ve atıklar kaynağından ayrıştırılarak toplama istasyonlarına bırakılıyor. Biz de bu kaynağından ayrıştırma sistemini ilimizde kurmak için çalışmaları başlatacağız” diye konuştu.

HABER: Yaşar Karaaslan- Malatya Hakimiyet Gazetesi

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız