SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Biz de Devre Dışı Kalıyoruz”

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:02:42
“Biz de Devre Dışı Kalıyoruz”
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt ilçesinde 23-24 Haziran günlerinde yapılacak olan 18. Kiraz, Kültür ve Spor Şenlikleri’nin tanıtım toplantısı yapıldı. Yeşilyurt Kaymakamı İlhan Abay ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk’un ortaklaşa düzenlendiği toplantıda, şenliklerin programı ile ilgili bilgiler aktarıldı. Malatya'nın büyükşehir olması konusunun Yeşilyurt ilçesine etkileri hakkında değerlendirme yapan Mehmet Kavuk, şenliklerin 19.sunu seneye yapacaklarını; sonrasında kendilerinin de devre dışı kalabileceğini belirtti.

Bu seneki şenliklerin geçmiş yıllardan daha da güzel geçmesini arzu etiklerini söyleyen Kaymakam İlhan Abay, “ Toplumsal birleşme ve dayanışmanın örneği olan festivalin verimli geçmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Festivalimizin ağırlıklı noktası kiraz olacak. Malatya’nın akciğerleri konumunda olan ilçemizin önemini bir kez daha ön plana çıkarmak istiyoruz. “ ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ise konuşmasında, “18.sini yapacağımız şenlikleri bu yılda iyi bir şekilde yapmak istiyoruz. Bunlar bizim manevi dayanışmamızdır. Özellikle Malatya dışında olanlarında katılmasını istiyoruz. Şimdiye kadar Bin 400 tane davetiyeyi Malatya dışına gönderdik. “dedi.

“Bizde Devre Dışı Kalıyoruz”

1993 yılında başlatılan şenliklerin devamını yaptıklarını kaydeden Kavuk, “ Bu süre içinde bir veya iki kere şenlikler yapılmadı. 18 şenliğin 14’ünü yapmak bana nasip oldu. Seneye Allah nasip ederse 19.sunu yapacağız; ondan sonra bizde devre dışı kalıyoruz. Malatya’nın büyükşehir olma konusu da gündemde; gerçekleşirse ilçenin statüsüne göre neler olur önümüzdeki süreçte göreceğiz. Bu seneki şenlikler kapsamında da geçen yıllarda olduğu gibi, küçük paketler içine konulan kirazları Malatya şehir merkezinde halka dağıtacağız. “ ifadelerini kullandı.

“Rekolte Az.. Fiyat Yüksek..”

Kiraz rekoltesinin bu sene az olduğunu belirten Belediye Başkanı Kavuk, “ Bu yıl rekoltede tahminen yüzde 30 bir düşüş var; ancak fiyatlarda da ona göre yükseklik oldu. Yani; rekolte az ama fiyatlar yüksek olursa gelir olarak pek bir kayıp olmayacak. Rekoltenin bu yıl 600 ton civarında olacağını tahmin ediyoruz. Tabii üreticilerimiz akıllı ; bu işi iyi yapıyorlar. Meyvelerin kalibresi ve aroması oldukça yüksek. Kirazın geçen yıllar en yüksek ihracatı İngiltere’ye olmuştu. İngilizler işlerini iyi bilirler. “ dedi.

“Beni Yiyen Sapıma Döner”

Kirazın zayıflama üzerindeki etkisini ilginç bir örnekle anlatan Kavuk, “ Kiraz diyor ki; ‘Beni yiyen sapıma döner’ Yani; bu sözle kirazı yiyen zayıflar demek isteniyor. Bunlar tabi geçmişten bize kalan atasözleridir. Bu sebeple kirazı bu mevsimde yiyip vücudu yaza hazırlamak çok iyi bir şeydir. “ diye konuştu.

İlçedeki Çalışmalar

Yeşilyurt'ta yapımı devam eden yol çalışmalarının büyük bir kısmını festival zamanına kadar yetiştirmeyi arzu ettiklerini söyleyen Kavuk, " Sorun doğalgaz şirketinden kaynaklandı. Hatları döşemek için ekiplerinin müsait olmadığını söylediler. Biz de kendilerine çalışmalar konusunda yardım edebileceğimizi söyledik. Böylece bu konu biraz hızlanmış oldu. " dedi.

Şenliklerin Programı;

23 Haziran Cumartesi

11.00 Festival açılış programı (Güreş Sahası)

12.30 Öğlen yemeği (İpaş Fabrikası Sosyal Tesisleri)

15.00 Kiraz Yarışması (Güreş Sahası)

17.00 Sanat Sokağı Etkinlikleri

18.00 Yöresel Yemek Yarışması

20.00 Konser Programı – Sevcan Orhan (Cumhuriyet Meydanı)

24 Haziran Pazar

10.30 Sünnet Şöleni (Ahmet Atılgan Parkı)

11.30 Resmi Nikah Töreni (Ahmet Atılgan Parkı)

13.00 Mevlid-i Şerif Merhum Şevket Şahintürk anısına (Ahmet Atılgan Parkı)

15.00 Fahri Nalbant Karakucak Güreşleri

17.30 İrfan Aydın Futbol Turnuvası Ödül Töreni ve Tesislerin açılışı

20.00 Konser- Kutsi (Cumhuriyet Meydanı)

Haber : Levent Barış - Görüş Gazetesi

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız