SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biz de İstemiyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'ne bağlanan 5 belde arasında bulunan Konak Beldesi de yargıya başvurup, belediyenin kapatılması çalışmasını durdurmaya çalışacak.

Malatya merkeze bağlı Konak Beldesi Yenimahalle Muhtarı Nihat Koçyiğit, Bahçebaşı Mahalle Muhtarı Mehmet Karaağaç ve Su Mahallesi Muhtarı Azmi Yıldız, Konak Beldesi’nin Malatya Belediyesi'ne bağlanmaması için yargıya başvurmak için Ankara'ya hareket ettiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yeni Mahalle Muhtarı Nihat Koçyiğit, Konak Belediyesi'nin yargıya gitmemesi nedeniyle muhtarlar olarak yargıya başvurmak üzere harekete geçtiklerini belirterek, "Beldemiz tarım alanı olarak sulu birinci sınıf tarım arazileri, üzüm bağları ve meyvesiyle ünlü bir beldedir. Beldemiz Malatya Belediyesi'ne bağlandığı takdirde tarım alanlarının yok edilmesiyle karşı karşıya kalmaktadır. Bu hatanın düzeltilmesi için hukuk mücadelemizi yargıya taşıyoruz. Bu nedenle Ankara'ya 3 muhtar arkadaşımızla birlikte gidip itiraz dilekçemizi vereceğiz. Yürütmeyi durdurma kararı alacağımızı umuyoruz. Halkımızın çoğunluğu, Malatya Belediyesi'ne bağlanmaya karşı" dedi.

Bu yıl çıkarılan kararnameyle Malatya'da il merkezine yakın olan belediyeler, Hanımınçiftliği, Orduzu, Topsöğüt, Dilek ve Konak beldeleri Malatya Belediyesi mücavir alan içerisine alınıp, tüzel kişilikleri kaldırılarak belediyelerin fesih edilmesi kararlaştırılmıştı.

Belediyelerin kapanmaması için hukuki süreci başlatan belediyeler dilekçelerle yargıya başvurmuş, Dilek ve Topsöğüt Belediyeleri, Yargıtay 8. Dairesi kararıyla yürütmeyi durdurma kararı aldırtmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız