SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biz de Malatya Olarak Kararlıyız..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, Adıyaman İGM'nin Aksu Köyü'nün Malatya'ya bağlanmasına ilişkin çalışmalara karşı kararı ve açıklamalar üzerine, ilişkileri Malatya ile olan, birçok hizmeti Malatya'dan görülen bu köyde yapılan referandumda da Malatya'ya bağlanma kararının çıktığını hatırlattı ve bunun sonuna kadar takipçisi olduklarını ifade etti.

"KARARLIYIZ.."
Atay konuya ilişkin yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

"2007 Temmuz ayı meclis toplantımızda, Adıyaman ili Sincik ilçesi Yarpuzlu bucağı Aksu köyünün Malatya’ya bağlanması noktasında bir meclis kararı almıştık. Karara gerekçe olarak da bu köyümüzde yapılan referandum sonuçları vardı. Arkasından İl İdare Kurulumuzun raporu vardı. Daha sonra da biz bölgenin çeşitli sebeplerden dolayı bugüne kadar geçmişten gelen gerek coğrafi, gerek akrabalık, gerek kurumlar noktasında birçok hizmetleri Malatya’dan aldığını tesbit ettik.

Bugüne kadar da Aksu köyümüze, Malatya İl Özel İdaresi, geçmişte de Köy Hizmetleri İl Müdürlüğümüz hizmet götürüyordu. Bu köyümüzde yapılan referandumda, geçmişten gelen hizmetler noktasında bir kanaat oluşturmuştur. Bu kanaatlere de biz saygı göstererek, Malatya’ya bağlanması noktasında biz meclis kararı almış bulunmaktayız. Meclisimizin almış olduğu kararı İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’ne gönderdik. Önümüzdeki günlerde genel müdürlükten çıkacak kararı bekliyoruz.

Adıyaman ilimiz kendi İl Genel Meclisi’nde bağlanmaması noktasında menfi bir karar almış bulunmaktadır. Bu karara da saygılıyız. Adıyaman’ın almış olduğu karar da Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü bünyesinde değerlendirmeye alınacaktır. Ancak bu köyün Malatya’ya bağlanması noktasında biz Malatya İl Genel Meclisi olarak, Malatya Valiliği olarak biz kararlıyız. Çünkü orda yaşayan vatandaşlarımızın bağlanma noktasında çok kesin ifade ve istekleri var.

Gösterilen tepki uygun değil. Sebebine gelince, ulaşım noktasında Malatya’ya 45 kilometre yakınlıkta, Adıyaman’a da 80 kilometre civarında bir uzaklıktadır. Bundan dolayıdır ki, bu köyümüz ve bu sınır köyleri ile ilgili birçok çalışmayı, hizmeti Malatya olarak bizler yapmaktayız. Bu bizim hakkımız diye düşünüyoruz.

Bir de ayrıca bu köyümüzde doğan Aksu diye bir su kaynağımız var. Bu su kaynağımızın da Malatya’ya kazandırılması, ileriki tarihlerde Malatya’nın 25- 30 yıl gerek içmesuyu, gerek sulama suyuna yapacağı katkıdan dolayı bu suyumuzun da Malatya’ya getirilmesi için şu anda avam çalışmalarımız devam etmektedir."

"ÇAKIL TAŞI BİLE VERMEYİZ.."
Aksu köyünün Malatya'ya bağlanmasına ilişkin kararla ilgili olarak Adıyaman İl Genel Meclisi'nde de konu ele alınmış ve Malatya'ya bağlanma konusu oy birliği ile reddedilmişti.

Adıyaman İl Genel Meclis Başkanı Celal Erkan, Malatya İl Genel Meclisi üyelerinin memleket milliyetçiliği yaptıklarını öne sürerek, "Malatya'daki İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımın milliyetçilik duyguları kabarmıştır. Bizlerin de memleket milliyetçiliği ruhu taşıdığımız unutulmamalıdır. Adıyaman sınırları içerisinde bulunan Çat Barajı'nın suyunu Malatya'ya götürdüler ve dönemin siyasileri buna karşı çıkmadı. Çat Barajı'nın suyunun Adıyaman'a verilmemesini istiyorlar. Şimdi ise Sincik ilçesine bağlı Aksu köyünün Malatya'ya bağlanması için karar almışlar. Malatya ili Aksu köyünü çok sevdiğinden değil, bu köyde bulunan su kaynağına sahip olmak için böyle bir karar alıyor. Aksu köyünde yaşayan insanları düşündükleri için değil, suyu düşündükleri için bunu yapıyorlar" iddialarında bulunmuştu.

Devlet olarak Aksu köyüne en iyi hizmetler götürüldüğünü ifade eden Erkan, "Malatyalılar bu köyün insanlarını bizim kadar sevemez ve bizim gibi gönülden bağlı olamazlar. Bu köyün Adıyaman'dan ayrılmasına gönlümüz razı değil.
Adıyaman'ın bir çakıl taşını bile vermeye tahammülümüz yok" demişti.

Sincik İl Genel Meclis Üyesi Abuzer Yaşar ise, Aksu köyünde saniyede 250 litre akan su kaynağının olduğunu ve Malatya'nın su sevdalısı olduğunu öne sürerek Aksu köyünün Malatya'ya bağlanmaması için mücadele edilmesi gerektiğini savunmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız