SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz de Raporu Onaylamayız"

A- A+ PAYLAŞ
İl Genel Meclisi'nde bazı projeler için tahsis edilen ödeneklerin başka amaçlarla kullanıldığı iddia edilirken, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise, "Meclis olarak biz de faaliyet raporunu onaylamayız. En büyük silahımız o" dedi. 
 
Malatya İl Genel Meclisi, Meclis Başkanı Naci Şavata başkanlığında toplanarak, Kasım ayı çalışmalarını sürdürdü. Meclis Başkanı Şavata, "Siz kendi problemlerinizi anlatmakta hürsünüz. Biz burada hiç kimsenin şahsına, kurumuna dokunmadan, aldığımız bu kararlar uygulanmalı" dedi. 
 
Özellikle Meclis'de alınan karar ve Meclis kararı ile tahsis edilen ödeneklerin başka amaçlarla kullanıldığı iddialarının gündeme geldiği toplantıda konuşan AKPli üye Mehmet Şireci, "Meclisin kankasör makinesi almak için tahsis ettiği 473 bin lira ile Malatya Valiliğine otomobil alındı" iddiasını ileri sürdü. Bu iddia üzerine konuşan CHP'li üye Vahap Altıok ise, "O araç Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamındaki bir projenin kaynağı ile alındığı açıklandı. ''Kankasör makinesi için ayrılan ödeneğin bekletildiği bize söylendi" ifadesini ileri sürdü. 
 
CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç ise yaptığı konuşmasında İl Özel İdaresinin, Sürgü Beldesi'ne şişeleme tesisi ve Malatya'ya soğuk hava depoları kurmak için ödenek ayrıldığını, fakat bu projelerin şimdiye kadar hayata geçirilemediğini söyledi. Bunun üzerine söz alan AKP'li Mehmet Şireci ise, İl Özel İdaresi'nin projeler için ayrılan ödenekleri işçilere ikramiye olarak ödediğini ileri sürdü. 
 
Ortaya atılan iddialar üzerine konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, "Meclis üyeleri tepkilerinde haklı. Meclis olarak Denetim Komisyonu kuracağız. Komisyonda uzman kişiler olacak. Tahsis edilen ödenekler nereye harcanmış belirlenecek. Yoksa ilgili daire müdürünün önümüze koyduğu dosya ile ayrılan ödeneklerin nereye harcandığını anlayamayız. Meclis olarak biz de faaliyet raporunu onaylamayız. En büyük silahımız o.'' 
 
CHP Grup başkan vekili Mustafa Mengüç, "İddiaların aydınlatılması için soru önergesi verilmesi gerekiyor" dedi. 
 
AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan ise, köylerin yol ve alt yapısına ilişkin ödenekleri gelecek yıl Köylere Hizmet Götürme Birliklerine aktarılarak, projelerin daha rahat takip edilebileceği önerisini önü sürdü. Doğan, yatırım programına uyulmadığını ve bürokratların istediği programların uygulandığını ileri sürdü. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız