SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz de Şikayetçiyiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:13:49
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz hafta polis tarafından yapılan operasyonda bir profesör ve bir doçentin de aralarında bulunduğu 4 kişinin tutuklandığı 'Kürtaj Operasyonu' ile ilgili olarak Özel Malatya Park Hastanesi yönetimi tarafından açıklama yapıldı. 

Tutuklanan kişiler ile birlikte çalışanlar hakkında hastane yönetimi olarak idari soruşturma başlatıldığını ve bu kişilerin iş akitlerinin fesih edildiğinin belirtildiği açıklamada; "Son günlerde hastanemiz ismi ve hastanemizde çalışan Dr. Ş. H. ve Anestezi Teknisyeni Ö.A. hakkında yasadışı kürtaj yapmak suçundan soruşturma açıldığı ve bu kişilerin tutuklandığına ilişkin haberler yayınlanmaktadır. Öncelikle belirtmek isteriz ki bu kişiler ve birlikte çalıştıkları kişiler hakkında tarafımızdan da idari soruşturma başlatılmış belli tespitlere ulaşıldıktan sonra bu kişilerin iş akitleri fesih edilerek hastanemizle olan irtibatları kesilmiştir. " denildi. 

Hastane tarafından yapılan açıklamada, tutuklanarak cezaevine konulan Doktor Ş.H. ile ilgili olarak ise, "Bu kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığınca soruşturma yapılmadan yaklaşık 10 gün kadar önce hastalardan muayene ücreti ve tüp bebek aşılama ücreti aldığı ve bu paraları hastane muhasebesine yatırtmadığı gerekçesiyle ihbarlar gelmiştir. Bunun üzerine Hastane Müdürü kendisine bu konuları sormuş hatta tüm kadın doğum servisinde çalışanlardan bu ihbar hakkında bilgi almaya çalışmıştır. Şüpheliler ve diğer çalışanlar Hastane Müdürüne, böyle bir şey olmadığını kendilerine iftira atıldığını belirtmiştir. Hastane Müdürü bu konuyla ilgili araştırma yapılması konusunda yönetime rapor hazırlarken Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca bu kişiler hakkında gözaltı işlemi yapılmıştır." ifadeleri kullanıldı. 

Hastane olarak da bu kişiler hakkında suç duyuru yapıldığı ve tazminat davalarının da açılacağının belirtildiği açıklama şu ifadelere yer verildi; "Tarafımızdan yapılan idari soruşturma neticesinde de bu kişilerin Tüp Bebek aşılaması yaptıkları ve aldıkları yüksek bedelleri hastane muhasebesine yatırmadıkları yine hastane kayıtlarına tıbbi bir tedavi gibi gösterdikleri hastalara aslında kürtaj yaptıkları, kürtajda bir ameliyat türü olmasına rağmen bu işlemden alınan ücretlerinde hastane muhasebesine yatırılmadığı bu kişilerin sahtecilik ve dolandırıcılık yapmak suretiyle hastanemizi hem maddi kaybına sebep oldukları hem de manevi kişiliğini küçük düşürdükleri tespit edilmiş ve bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca hastanemizin zararlarının telafisi açısından da ayrıca tazminat davası açılacaktır. "

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yapılan operasyonda, kürtaj yaptıkları ve haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ö.Ç. ile özel bir hastanenin başhekimi ve kadın doğum uzmanı Doç. Dr. Ş.H. ve özel hastanede çalışan anestezi teknisyeni Ö.A. ile 6 aylık bebeği aldırılan genç bayanın sevgisi M.B. tutuklanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız