SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biz Doğruları Anlatıyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır'da konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Egemen Bağış, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in 'Şovmen' olduğunu savundu.

"Diyarbakırlılar'a yakışır bir belediye hizmeti vermek boynumuzun borcudur" diyen Bağış, "Bazen gazete haberlerine bakıyorum. Diyarbakırlıların Belediye Başkanı mı var, yoksa şovmenleri mi var, şaşırıyorum" dedi.

AKP Dış İlişkiler Bölge Toplantısı Diyarbakır'da yapıldı. Ticaret Borsası'nda düzenlenen toplantıya, Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Egemen Bağış ile Eskişehir Milletvekili H. Murat Mercan katıldı. Bağış ve Mercan, 'AK Parti Dış Politikası ve Türk Dış Politikası'nda Yapmış Olduğu Açılımlar' hakkında, Adıyaman, Elazığ, Mardin, Malatya, Şanlıurfa ve Tunceli illerinden gelen teşkilat mensuplarını bilgilendirdi. Toplantıya, AKP Diyarbakır Milletvekilleri Kutbettin Arzu, Ali İhsan Merdanoğlu, Mardin Milletvekili Gönül Sahkulubey, Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantıdaki sözlerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selam ve sevgilerini Diyarbakırlılara ileterek başlayan Egemen Bağış, "Muhalefet halkı yanlış bilgilendiriyor. Teşkilatımızı ve halkımızı doğru bilgilendirmek, muhalefetin iftiralarından kurtulmak için bu toplantıları düzenliyoruz. Biz Türkiye'nin kronikleşmiş sorunlarını çözmeye çalışırken gördük ki muhalefet halka yanlış mesajlar veriyor. 'Güneydoğu İsraillilere satıldı, Kıbrıs'ı sattılar, ülkeyi Avrupa Birliği'ne teslim ettiler' diyerek tamamen yalan, iftiralarla halkımızın beynini yıkamaya çalışıyorlar. Biz de bu toplantılar ile halkımıza doğruları anlatıyoruz" şeklinde konuştu.

OSMAN BAYDEMİR ŞOVMEN
"Güneydoğu halkı ve Diyarbakırlılar AK Parti'ye 22 Temmuz seçimlerinde yüzde 60 oy verirken dertlerine derman olalım diye vermiştir" diyen Egemen Bağış, Diyarbakır ve bölge sorunlarını çözmelerinin boyunlarının borcu olduğunu kaydetti. Diyarbakırlılara belediye hizmeti verme şansı yakalayacaklarına inandığını aktaran Bağış, "Bazen gazete haberlerine bakıyorum. Diyarbakırlıların Belediye Başkanı mı var, yoksa şovmenleri mi var şaşırıyorum. Çünkü ulusal ve uluslararası medyaya şov yapmaktan başka hizmetlerini duymadım. Sabahtan beri sokakları gezdik. Diyarbakır'a yakıştıramadım. Bu Ortadoğu'nun incisi olan güzel şehrin çok daha temiz çok daha kalkınmış hizmetler gören bir belediyesi olması lazım. Belediyecilik bizim işimizdir" ifadelerini kullandı.

Konuşması salondakiler tarafından sık sık alkışlar ile kesilen Egemen Bağış, Türk siyasetçisinin Diyarbakır'a geldiğinde ''Şunu bunu yapacağım'' demeye hakkı olmadığını dile getirerek, "Söz tükenmiş laf bitmiştir. Artık icraat yapma zamanıdır. AK Parti olarak 2002 yılından bu yana Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine 8 milyar YTL yatırım yaptık. 26 bin 400 yeni derslik, 170 bin öğrenci kapasiteli pansiyon, 110 bin spor tesisi, 15 yeni üniversite, 74 hastane ve ek bina olmak üzere 212 sağlık yatarımı
tamamlandı. Hemşire sayısı yüzde 50 artırılarak, ebe ve hemşire sayısı 20 bini aşmıştır. Çocuğunu ekonomik nedenlerden dolayı okula gönderemeyen ailelere para yardımı yaparak 800 bin çocuğun hayatını kurtardık. Bu bize yeter. Bunun sevabıyla bize ne yapıyorlarsa yapsınlar" diye konuştu.

Türk ekonomisinin büyük bir hızla büyüdüğünü ifade eden Egemen Bağış, 2008 yılında Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep'in cazibe merkezi olacağını sözlerine ekledi.

BAYKAL VE SAV'A ELEŞTİRİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da halk tarafından muazzam bir şekilde karşılanmasının CHP Lideri Deniz Baykal'ı kıskandırdığını savunan Bağış, "Baykal kıskançlığın etkisiyle ertesi gün bu projeyi (GAP eylem planı) nasıl Türkiye'ye unuttururum diye bir telefon krizi üretti. 'Benim genel sekreterimi dinliyorlar' diye. Belgeler ortaya çıktığında baktık ki bu telefonun tellerine her zaman kuşlar konmuyor. Bazen sayın Baykal ve sayın Sav da konabiliyormuş. CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın sevgili Peygamberimize söylediği o kötü sözlerden sonra bütün Türkiye onlardan özür beklerken utanmadan olayı kapamak için Baykal iftira atarak, 'Telefonlarımız dinleniyor' dedi. Garip olan, tarif edilemez olan sizsiniz sayın Baykal. Destekten vazgeçin. Bari gölge etmeyin. Bırakın da AK Parti halka hizmet etsin, halkın ihtiyaçlarına cevap vermeye devam etisin" dedi.

DEMOKRASİLERDE SEÇİMLER İPTAL EDİLEMEZ
''İç ve dış siyasete ekonomik ve güvenlik başta olmak üzere hiçbir konuda başımızı öne eğdirecek bir ayrıcalık vermedik'' şeklinde konuşan Bağış, şöyle devam etti:

"Biz bu ülkeye kriz yaşatmadık. Ankara'da bir anayasa kitapçığı bir masanın öbür ucuna havalandığında bir anda faizler yüzde 8 bine çıkmıştı. Neymiş Cumhurbaşkanı Başbakan'a anayasa kitapçığı fırlatmış. Memlekette neler yaşanıyor neler. Komşularımızda savaşlar, ülkemizde kapanma davaları, dünya global ekonomik kriz yaşıyor. Çok şükür ekonomimiz taş gibi ayakta duruyor. Biz yanlış bir şey yapmadık. Doğruları yapmaya devam edeceğiz. Demokrasilerde seçimler iptal edilmez. Demokrasiler de hükümetler
meşrudur, ama birileri bir tiyatro oynamak istiyor."

YABANCILAR TÜRK PASAPORTU ALMAK İÇİN SIRAYA GİRECEK, İSRAİLLİLERE MÜLK SATIŞI YOK
Dünyada 10 yıl sonra en kıymetli pasaportun Türkiye Cumhuriyeti pasaportu olacağını iddia eden Bağış, sözlerini imadım. Bu Ortadoğu'nun incisi şöyle sürdürdü:

"İnsanlar farklı ülkelerden gelip burada bizim pasaportumuzu almak için sıraya girecekler. Yeter ki biz birbirimizle uğraşmaktan vazgeçelim. Yeter ki kendi kendimize yenik düşmeyelim. Yeter ki birbirimizin saçı, başı, kılık kıyafeti, okulu, yediği içtiği ile uğraşmaktan vazgeçelim. Birbirimizi sevelim. Bunların hepsini aşabilecek güçteyiz. Türkiye'de şehir efsaneleri dönüyor. Yok yabancılar taşınmaz mülk ediniyor. Türkiye'de en çok mülkü alanlar Almanlar, İngiltere, Yunanistan gibi ülkelerdir. Bunlar da denizin güneşin bol olduğu Antalya, Muğla gibi yerlerde mülk alıyorlar. İsrail'in Güneydoğu Anadolu'da toprak aldığı kesinlikle doğru değil. İsrail vatandaşlarının ülkemizde tek bir mülk varlığı yoktur".

TERÖRÜ DÜNYANIN DESTEĞİNİ ALARAK VURDUK
Konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Kuzey Irak'ta PKK terör örgütüne yönelik yapmış olduğu sınır ötesi operasyonlara da değinen Egemen Bağış, "Terör bölgede 1978 yılından bu yana var. Ancak 22 Temmuz seçimlerinden öncesi üzerimize muazzam bir baskı kurmaya çalıştılar. 'Irak'a operasyon düzenleyin' dediler. Operasyonlar yaparsınız. Ancak ertesi gün Birleşmiş Milletler (BM Güvenlik Konseyi'nden ambargo yersiniz, yerinize oturursunuz. Biz bu operasyon için önce Irak'taki muhataplarımız, Körfez ülkeleri, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ile temasa geçtik. Süreci öyle bir noktaya getirdik ki, Kuzey Irak yönetimin başında olan sayın Barzani, 'Türkiye'nin sınırlı bir operasyon yapmaya hakkı vardır' dedi. Bunun içindir ki hava operasyonlarında sivil halk zarar görmedi" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız